Primo maj kom Anton til migMove2Peak efter anbefaling fra sin træner. Han døjede, ifølge ham selv, med nogle underlige muskeltrækninger i højre lår, primært efter hårde træningspas. I tillæg til dette havde han netop fået at vide at han var udtaget kvalifikationsløbene til EM, som lå 2 måneder ude.

Det hele var startet for to uger siden, efter en weekend med intenst konkurrence løb. Anton håbede på det ville gå i sig selv og havde derfor i samråd med sin træner løbet på reduceret mængde. Da der ikke skete ændringer kontaktede han klinikken og startede sit forløb.

Anton går til dagligt i 9. Klasse og var i gang med de afsluttende eksamener. Har løbet O-løb de sidste 2 år og har her en træningsmængde på ca. 5 løbepas og 1 styrkepas, lidt afhængig af hvilke konkurrence løb han forbereder sig til.

Symptomerne var muskeltrækninger på indersiden af forsiden af højre lår når han sad længe i skolen dagen efter hårde løbepas, og så irritationer fra svangen på højre fod når han begyndte sit løb, men som gik væk når han blev varm.

Undersøgelsen viste sammenlignet med venstre nedsat glid omkring mellemfodens led, mindre bevægelse over ankel, knæ og hofteled samt en stiv fornemmelse ved rotation af rygsøjlen mod højre. Videre undersøgelse afslørede også et nedsat glid i det højre bækkenled.

Efter behandling, var smertemålingen under baseline-test umiddelbart forværret, men bevægelsen over rygsøjle, hofte, knæ og ankel var magen til venstre side. Anton fik derfor vist og afprøvet 5 øvelser, der skulle bakke op om behandlingen med hjem, og besked om at den her symptomforværring naturligvis ikke måtte blive ved. Derfor skulle han give en tilbagemelding allerede efter to dage.

Antons tilbagemelding var meget positiv i det han allerede nu var symptom fri, og derfor skulle prøve at øge løbedistancen 2 af ugens 5 træningsdage.

Ved næste behandling var udgangspunktet de symptomer han oplevede på indersiden af højre fod. Igen fandt jeg nedsat bevægefrihed omkring mellemfodens led og fik løsnet dette. Pga. Den korte tidsfrist fik han ud fra to test anbefalet et indlæg til at støtte om op højre storetå i fodafviklingen og 2 øvelser til at styrke og stabilisere svangbuen på højre fod, for på sigt, at kunne træne sig væk fra brug af sålen. Hypotesen var, at ved at støtte op om storetåen kunne han undgå, at falde tilbage i låsningen i mellemfoden.

Antons næste udmelding var ingen symptomer og han blev derfor sat på fuld træning igen og set en gang mere inden EM-kvalifikationsløbene, hvor han kvalificerede sig til at løbe for Danmark slut juni/start juli og efterfølgende skulle direkte videre til en konkurrence i Italien ii klubregi.

Vi mødtes igen start august til screening ift. videre træningsforløb, med det formål at optimere Antons supplerende styrketræning og skadesforbyggelse inden han skulle videre i livet med et år på idrætsefterskole.

[vcex_testimonials_slider height_animation=”400″ animation_speed=”600″ slideshow_speed=”5000″ count=”10″ include_categories=”168″]

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *