skip to Main Content
+45 42 90 18 81 info@move2peak.dk
Konstante Smerter I Lænden Samt Jævnlige Lændehold Gennem Mange år. Har Det Nu Fået Skovlen Under Problemet.

Konstante smerter i lænden samt jævnlige lændehold gennem mange år. Har det nu fået skovlen under problemet.

Peter havde i mange år døjet med lændesmerter og måtte jævnligt forbi kiropraktorene for at få løsnet op. Peters mål var at at genopbygge tiltro til sin krop samt ikke længere opleve forfald og ryggener, men derimod have bevægefrihed, så han igen kunne være fysisk aktiv og lege frit med sine børn!

“Mit forløb startede hos Michael Schjerling i foråret 2017. Jeg havde gennem mange år haft lændesmerter og gik til kiropraktor jævnligt. Jeg var godt klar over at det ikke duede i længden, og at jeg måtte gøre noget. Jeg havde gennem årene været hos flere fysioterapeuter under sygesikringen, men det var aldrig lykkedes at få smerterne til at gå væk. Jeg havde prøvet mange forskellige rygøvelser, svømning mv., men lige meget hjalp det.

Jeg indså, at det  var nødvendigt med grundig dialog og målrettet træningsplan med tilpasset progression. Sådan en plan er desværre svær at hive ud af det sædvanlige “system”.  I starten var jeg lidt pessimistisk om det kunne lykkedes, men sammen med Michael udviklede vi en god plan og jeg gik i gang med 1 times træning 4 gange ugentligt. Programmet var delvis styrketræning og delvis smidighedstræning. Michael målte fremgang fra gang til gang, så man kunne se at det gik fremad. Her 5 måneder senere må jeg sige, at Michaels rådgivning var præcis, hvad jeg havde brug for. Jeg har lagt de værste lændesmerter bag mig og ser nu meget mere positivt på fremtiden. 

Det er ikke det samme som at processen stopper, for det er livsopgave at holde kroppen i god form, men jeg er taknemmelig for at man kunne få skovlen under problemet. Jeg kan varmt anbefale Move2peak.”

Peter Fausbøl

Peters forløb set fra Michael Schjerling (Move2Peak’s) synsvinkel

Efter en grundig samtale med Peter satte vi mål op som var følgende:

  1. Nedbringe eller helt fjerne bekymringer omkring ryggen. Få tillid til at han kan være fysisk aktiv og lege med sine børn, bukke forover og sidde ned uden at ryggen bliver smertefuld og låser.
  2. Manual til kriser.

Den første samtale med Peter gjorde det klart for mig at jeg sad overfor et skønt menneske, som blot sad midt i orkanens øje og havde svært ved at overskue sin situation, og svært ved at tro på at det kunne blive bedre. Det ved jeg heldigvis at det kan efter at have set tonsvis af lignende historier. Han led af konstante spændinger i lænden og forværring af smerte op ad dagen. Ca. 2 gange om året fik han lændehold.

Jeg blev hurtig klar over at Peter som mange andre lænderygpatienter havde udviklet en slags fear avoidance hvor han var meget bange for at komme til at lave bevægelser, der kunne komme til at gøre ondt eller forværrer situationen. Netop denne dybtliggende frygt, som ofte smitter af på selvtillid og folks sociale liv for mange med lænderygsmerter var det vigtigt at jeg hjalp Peter igennem med.

Vi startede med at få hydreret Peters krop. Han drak kun 2-3 kopper vand om dagen og en lille sjat kaffe og te, så altså klart dehydreret. Vores erfaring på M2P er at blot det at få drukket nok vand i mange tilfælde kan være nok til at afhjælpe netop rygbroblemer.
Peters forløb startede med ca. 2 mdrs. træning hvor han ikke selv mærkede fremgang (eller ikke turde være positiv). Jeg kunne dog måle fra gang til gang at han blev mere mobil og stærk og jeg kunne se i hans øjne at der skete noget.
Derefter tog det fart og Peter har med en super træningsindsats genvundet en stor portion tillid til at han er mester i sit eget liv. Han har oplevet at han er langt mindre bange og har langt mere tillid til ryggen. Han har også oplevet et tilbagefald (det oplever stort set alle) og han oplevede at via metoderne kom han hurtigt tilbage til fremgang igen. Netop dette tilbagefald er noget jeg forbereder alle mine klienter på, så de ikke bliver unødvendig bange når det sker.

Det at Peter skriver at processen fortsætter er jeg glad for at høre, for det betyder at han har lært at han er nødt til at tænke på sin fysik resten af livet. Det er noget af det jeg gør meget ud af at undervise mine klienter i. Bevægelse er super vigtigt og kan sammenlignes med et næringsstof på linje med vitaminerne. Du kan holde lange pauser med at få god kost, men det får konsekvenser. Optimal sundhed kræver fysisk aktivitet og bevægelse. 

Peters rygsmerter handlede om en generel ubalance i hans system kan man kalde det og gennem de 5 mdr. har han rykket ikke kun i forhold til sin ryg, men på flere områder af livet.
Stærkt gået Peter og god vind fortsat.

Michael

Efter en grundig indledende undersøgelse, som ikke kun omhandlede den kropslige del, men også spørgsmål angående kostvaner, søvn og kritiske livsbegivenheder, fik jeg mere forståelse for kroppens helhed, hvilket jeg synes er progressivt.

Der blev givet gode og relevante øvelser i tilpas mængde, som kunne laves hjemme, og jeg er nu fri for smerten, jeg havde I knæet.

Suzanne

Brian hos Move2Peak har været til uvurderlig hjælp med genoptræning efter min knæskade. Hans dybe professionelle kendskab til menneskets anatomi koblet med en uudtømmelig fantasi når det gælder at finde på øvelser, har gjort træningen til en kæmpe successoplevelse.

Det har været super behageligt, selv om det til tider var hårdt, men processen har givet resultater. Brian er fantastisk til at "skubbe" til en på en blid, men effektiv måde, så man tør lidt mere hver gang, og han er der altid
til at støtte både fysisk og mentalt. Jeg vil helhjertet anbefale Move2Peak til enhver som har brug for en god fysioterapeut.

Liliana Yanovska

Som fartholder på et af løbeklubben Spartas marathontræningshold oplever jeg tit, at løbere spørger mig om, hvad de skal gøre når de begynder at få ondt i ben og knæ. Jeg anbefaler dem altid at tage kontakt til Michael hos Move2Peak.

Hos lægen får man desværre oftest ikke et råd om, hvad man kan gøre for at komme skaden til livs, eller bud på hvad der præcist er galt. Det gør man hos Move2Peak.

Michael er den type af behandler, som tager sig tid til at spørge ind til hvad der er galt, hvordan og hvor tit man træner og en hel del andre spørgsmål. Når problemet er fundet, giver Michael gode og kompetente løsninger og viser en vej fremad, så man kommer hurtigere ud af sin skadesperiode.

Michaels holistiske holdning til behandling og skader giver resultater og er med til, at man tager ansvar for sin egen krop.

Hvis du som løber oplever problemer eller har ondt, kan jeg på det varmeste anbefale, at du kontakter Move2Peak og starter et behandlingsforløb.

Preben T. A. Arentoft

Efter et par år med løb og småskader som kom og gik, fik jeg i år så mange smerter i knæet, at jeg overvejede at stoppe. Løb er blevet en stor del af mit liv, så det var med tungt hjerte.

Ved et tilfælde fandt jeg Move2Peak på nettet. Efter få behandlinger var jeg igang igen. Udover behandlinger er jeg nu også udstyret med øvelser jeg kan lave derhjemme, som kan forbygge skader fremover. Med hjælp fra Casper, løb jeg lige over broen i fantomtid i lørdags.

Tak for hjælpen!

Pia Beck

Inden jeg startede et genoptræningsforløb hos Move2Peak, var status: En korsbåndsoperation 5 år tidligere efter håndboldskade – som udgangspunkt vellykket, idet stabiliteten var god.

Men efter det første års genoptræningsforløb stod jeg tilbage med mange gener fra knæet: Smerter, hævelse, styringsbesvær og en næsten konstant træthedsfornemmelse i knæet samt lænde- og rygsmerter. Mit ben manglede mange grader i at kunne bøje helt og alt jeg foretog mig var begrænset af knæet – ligesom det raske knæ ofte var overbelastet.

Jeg overvejede, om det var muligt at fortsætte mit job som sygeplejerske. Håndboldsspillet var det slut med, og min anden store interesse – skiløb – begrænset til et minimum, og jeg opgav at fortsætte min skiinstruktøruddannelse. Jeg fik fra flere steder at vide, at det var konsekvenserne af operationen. Eneste mulighed var selv at træne de kendte øvelser fra det første års obligatoriske genoptræningsforløb. Derfor oplevede jeg at være lidt ”tabt” i behandlersystemet og følte, jeg havde ”mislykket” min genoptræning. Det betød i perioder fuldstændig mistet motivation. Det var en ond cirkel, som jeg ikke havde redskaber til at bryde selv.

Det var derfor et sidste forsøg på at få hjælp, at jeg opsøgte Michael, og det har givet et resultat, som jeg ikke havde drømt om var muligt. I vinters arbejdede jeg som skiinstruktør i 4 måneder, underviste og løb på ski hver eneste dag, sprængte grænser fysiske såvel som psykiske og forbedrede mit eget skiløb meget. Og det efter kun 6 måneders forløb hos Michael. Jeg fortsætter træningen nu og mærker fortsat fremgang. Bare det at løbe en tur er en stor befrielse. Jeg kan arbejde uden at gå hjem og lægge benet op med is på. Min angst for et nyt knæsvigt og smerter er blevet betydelig mindre. Og frem for alt føler jeg en kontakt med min krop og knæ igen, som var fuldstændig væk, da jeg gik rundt og følte mig halvskadet.

Hvad gjorde forskellen?

Først og fremmest betød det meget, at der var god tid til at tale mit forløb igennem ved den første konsultation, at Michael lyttede til mig og ud fra det dannede et helhedsindtryk af hvem jeg var, hvordan mit knæ fungerede, og hvilke mål jeg havde. Det var en enorm lettelse, at Michael var overbevist om, at jeg kunne få et knæ og krop, der fungerede langt bedre. Og troede også på at mit bøj kunne blive bedre, noget jeg selv havde opgivet alt håb om! Det vækkede min – ellers tabte – motivation. Da Michael lagde et træningsprogram med nogle kendte øvelser, men også mange helt nye øvelser og med fokus på ikke blot at træne knæene alene, men også ryg og lænd, viste resultaterne sig hurtigt. Smerter og gener blev færre, styringen bedre og min motivation steg for hver fremgang. Og mit bøj blev bedre og bedre, hvilket var en helt fantastisk fornemmelse! Det hjalp meget, at jeg med 4-6 ugers mellemrum kom og fik justeret programmet, fik faglige forklaringer på, hvad der skete med knæ og krop og blev rettet i de forskellige øvelser. Men måske allervigtigst var den dialog, vi hele tiden havde om genoptræningen. Michael lyttede til mine oplevelser og reaktioner og brugte også dem til at justere programmet med, ligesom jeg blev opmuntret, holdt tilbage eller presset lidt yderligere, alt efter hvad behovet var. Jeg tror det gjorde, at jeg følte mig delagtiggjort på en ny måde, og oplevede derigennem at blive bedre til at fokusere i min træning, hvilket igen styrkede motivationen. Med den coaching jeg fik hos Michael, brød jeg ”min onde cirkel” og det har alt i alt betydet, at jeg har fået en af de vigtigste værdier tilbage i mit liv, nemlig fysisk aktivitet – både i skiløbet, træning og i min hverdag – og den glæde og de oplevelser der ligger deri. Derudover er jeg blevet mere bevidst om at fortsætte træningen og sætte nye mål for at bevare den funktionalitet som jeg ønsker i fremtiden.

Ud fra ovenstående er det nok ikke svært at forstå, at jeg giver Michael mine allerbedste anbefalinger.

Pernille Jacobsen

Lasse spiller håndbold på ungdomseliteplan og havde i en længere periode døjet med knæproblemer. Disse problemer holdt ham uden for træningen når intensiteten var høj, hvilket betød at han missede en del vigtig træning i den periode.

Vi besøgte Michael, som forinden havde været ude i Lasses håndboldklub (FIF) for at holde et foredrag, der efter grundig undersøgelse lavede et personligt træningsprogram til Lasse. Lasse modtog ikke bare vejledning til øvelserne, men fik også hjælp til hvordan man passer på sin krop, mht. søvn og ernæring, når man dyrker meget sport.

Efter afsluttet forløb har Lasse lige siden fuldt med til boldtræningerne uden knæproblemer.

Nicolaj

For 2 år siden fik jeg under en badmintonkamp en væmmelig skade, hvor min knæskal hoppede op og flossede mine ledbånd. Jeg var på Glostrup Hospital og fik diagnosticeret skaden.

Efterfølgende holdt jeg mig i ro i et par måneder og genoptog stille og roligt træningen, men jeg havde konstant ondt ved let belastning, også når jeg ikke spillede. Dette varede ved i næsten 2 år !

Jeg konsulterede så Move2Peak og fik her kyndig vejledning, råd og øvelser hos Michael. Gennem et individuelt træningsprogram med øvelser, der blev gennemgået under konsultationerne samt fine personlige samtaler om kost og sundhed, er jeg på ca. ½ år kommet igennem skadesproblemerne.

Mit knæ fungerer nu fint – uden smerter efter kampe og anden fysisk aktivitet. Jeg kan igen spille for fuld damp. Ja, det lykkedes bl.a. derigennem at rykke op med holdet og modtage diplom.

Jeg skal derfor varmt anbefale Move2Peak til vejledning og behandling af bl.a. sportsskader.

Michael Dam

Jeg var rigtig glad for at være i behandling hos Move2Peak med mine knæsmerter. Jeg syntes, jeg hurtigt mærkede en bedring. De var meget professionelle omkring mine problemer og lyttede og tog det alvorligt. Samtidig syntes jeg, det var interessant, at det blev vurderet at mine knæsmerter var en følge af manglende bevægelighed i min ryg.

Analysen og undersøgelsen virkede helt igennem troværdig, og jeg kunne jo se – og mærke – at jeg selv med lette øvelser til mine muskler i ryggen, kunne afhjælpe mine smerter.

Jeg er efterfølgende blevet mere bevidst om, at kroppen virker som én samlet mekanisme, og at smerter et sted kan skyldes problemer andre steder, samt at jeg skal huske ikke at undervurdere betydningen af smidighed.

Jeg vil til enhver tid anbefale Move2Peak til andre og vende tilbage, hvis jeg synes, jeg får behov for hjælp.

Malene Pogager

Jeg havde i knap 8 år haft næsten daglige smerter i mine knæ, da jeg opsøgte Move2Peak. Jeg kunne knap cykle, stå på ski eller sidde ned i længere tid uden at skulle strække ben konstant på grund af smerter.

Jeg følte med det samme, at jeg var i yderst trygge og kompetente hænder, da Casper er enormt faglig og forklarer hen ad vejen, hvad der er galt i kroppen.

Allerede efter 3-4 gange mærkede jeg en stor forskel. Jeg kunne sidde med bøjede knæ igen, og endte, efter et længere forløb, med at tage 5 måneder på ski, uden smerter!!! Casper gjorde på 4-5 måneder hvad ingen læger havde kunne gøre på 8 år, og jeg er i dag helt smertefri.

Jeg vil anbefale alle at opsøge Casper.

Louise

Jeg har været i forløb hos både fysioterapeut og kiropraktor, men har aldrig tidligere fået en så grundig gennemgang og efterfølgende behandling, som den jeg har oplevet hos Move2Peak.

I modsætning til tidligere behandlere er der hos Move2Peak afsat 1 time til hver konsultation. Tid som i mit tilfælde var givet godt ud, da det skulle vise sig, at det jeg i første omgang blot troede, var problemer med mine knæ også havde en sammenhæng med de problemer, som jeg fra tid til anden har oplevet med mine fødder.

De sidste 5 år har jeg cyklet mere end 20 km dagligt, men da jeg kom tilbage fra min sommerferie i Californien, som blandt andet bød på trek i naturparken Yosemite, fik jeg pludselig problemer med mine knæ. Hvad jeg først regnede for en smule irritation endte med, at jeg havde ondt i begge knæ, så snart jeg rejste mig op. Hos Move2Peak fik jeg en grundig gennemgang af mine knæ og omkringliggende muskelgrupper og et realistisk antal øvelser for at træne min balance, mave og smidiggøre mine fødder. Allerede efter den første uge aftog smerterne i mine knæ.

Jeg kan varmt anbefale Move2Peak til alle, som efterspørger en effektiv og grundig behandling hos en fysioterapeut.

Line Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Test test test

 

Back To Top