DÆMP DINE ISKIASSMERTER VED AT SKABE RO I DIT NERVESYSTEM!

Som vi nævner i videoen, er det i sidste ende din hjerne/nervesystem, som afgør om du oplever smerter eller ej. Det vi kan bruge den viden til er, at afprøve forskellige øvelser, som kan hjælpe din hjerne/nervesystem med at få en oplevelse af større tryghed og ro.

Enten skal vi arbejde på at give hjernen/nervesystemet noget andet information at “kigge på” eller vi kan prøve direkte at få din hjerne/nervesystem til at sænke paraderne og alarmberedskabet.

Mekanismerne bag smerte er ret komplekse MEN…

heldigvis er det ret enkelt for dig, at aflæse, hvorvidt du arbejder du mod noget hjernen/nervesystemet godt kan lide eller ej

  • Enten laver du noget, der skaber mere ro og tryghed i hjernen/nervesystemet og dermed får en en mindre oplevelse af smerter (som måske helt forsvinder) ELLER
  • du laver noget, der skaber mere “ubalance” i dit system, så din hjerne/nervesystem skruer op for alarmklokkerne og du derved oplever en øget smerte/ubehag etc.

Vores grundregel er, at der må gerne være lidt “smerte”/ubehag når du bevæger dig eller laver specifikke øvelser så længe at:

  1. Din smerteoplevelse UNDER ØVELSEN/AKTIVITETEN ikke overstiger 3-4 på en skala fra 1-10 (hvor 10 er det værste du kan forestille dig). Herved får du stadig bevæget din krop, hvilket er et af de vigtigste elementer når du skal af med dine smerter, men på et niveau, som ikke føles “ude af kontrol” for din hjerne/nervesytem.
  2. Din smerteoplevelse ikke overstiger 3-4 på en skala fra 1-10 I TIMERNE EFTER ELLER DAGEN EFTER ØVELSEN/AKTIVITETEN

Hvis du oplever smerter under en bestemt øvelse eller aktivitet så prøv først at lave øvelsen/aktiviteten mindre intenst inden du vælger helt at stoppe med den.

Det du kan gøre nu er,….

at prøve de forskellige åndedrætsteknikker, som vi gennemgår i videoerne nedenfor.

Åndedrættet er den mest direkte og en af de mest effektive veje til at skabe ro i dit nervesystem, så du kan hjælpe din hjerne med at sænke paraderne og alarmberedskabet! 

Øvelse 1 – Langsomt “baby breath”

Øvelse 2 – 4-8-8 åndedrættet