OPTIMER DIN KROPS EVNE TIL AT HELE OG GIV DEN MERE OVERSKUD,
SÅ DEN BEDRE KAN HJÆLPE DIG UD AF DINE ISKIASSMERTER!

Når du skal hjælpe din krop til bedre heling kan du kan arbejde efter nedenstående simple retningslinjer.

Start der hvor du kan se, at der er den største forskel på det vi anbefaler og det du gør i din dagligdag eller der hvor du kan se at det vil være mest enkelt for dig at lave en hurtig ændring.

Start simpelt med fokus på én ting af gangen og byg langsomt på fra dag til dag eller fra uge til uge.

TANKER / FØLELSER

Hvis der “store” ting, som virkelig stresser dig kan du gøre to ting.

 1. Du sige fra og give plads til dig selv. Hvis du ikke fungerer ordentligt, kan du ikke give det bedste af dig selv. Nogen gange skal vi huske at give pladsen til os også!
 2. Du kan give dig selv mere overskud til at håndtere det der stresser dig. Det kan bl.a. være at sørge for mentale pauser, meditere eller lave de åndedrætsøvelser du har lært, få hjælp til det der stresser dig mm.

Vi kan alle blive presset. Når det sker, er det vigtigste at tage hånd om det på en konstruktiv måde.

KOSTEN

Kost kan være meget komplekst, men det kan heldigvis også være forholdsvist enkelt. Nedenstående er nogle simple guidelines du kan arbejde ud fra.

 1. Sørg for at få masser af grønt (grøntsager, salat, frugt mm) i løbet af din dag. Spis gerne grønt til alle måltider, så din krop får de vigtige næringsstoffer den skal bruge
 2. Spis “rigtig” mad og så rene fødevare som muligt. Spis så lidt forarbejdede fødevare, og mad uden næring (slik, chips, energidrikke etc.) som muligt.
 3. Undgå sukker så godt du kan. Det sænker bl.a. dit immunforsvar, ændre din blod-pH, som gør det sværere for visse processer i din krop at fungerer optimalt samt forstyrre dit stofskifte.
 4. Giv dit fordøjelsessystem lidt ro engang imellem gennem simple former for faste (som f.eks. 5-2 diæten).

VÆSKE

Væske er enormt vigtigt for kroppen og selv mindre dehydrering kan skabe ubalance i vores indre systemer.

 • Drik mindst 0,033L vand pr. kg kropsvægt dagligt (ca. 2L, hvis du vejer omkring 60kg og 2,5L hvis du vejer omkring 80kg)
 • Tilsæt gerne en knivspids havsalt eller himalaya krystalsalt til dit vand. Det sikre dig vigtige mineraler og en god saltbalance, der hjælper dine celler med at fungere bedre.

BEVÆGELSE

Bevægelse er et stort område og rummer mange forskellige aspekter. Som bevægelse er en vigtigt del, både i forbindelse med at holde kroppen sund og rask, men også når du skal arbejde dig ud af en smerteoplevelse.

Som udgangspunkt kan du lave ubegrænset af alt, der ikke giver smerteoplevelse over 3 på en smerteskala op til 10. Du går ikke i stykker af at ligge højere, men det øger sandsynligheden for at dit nervesystem måske siger fra og giver dig en større smerteoplevelse.

Gode former for generel bevægelse når du har iskiassmerter kan være:

 • At gå en tur – prøv forskellige tempi og se om der er noget, fungere bedre end andet
 •  Svømning, hvor du ikke har vægt på kroppen
 • Cykling

Generelt bør du holde intensiteten nede når du er midt i en smerteproblematik. Høj intens træning er hårdt for kroppen, hvilket normalt ikke ville være noget problem men måske kan være lige i overkanten, så længe du er igang med at komme ud af dine iskiassmerter.

En god grundregel for max intensitet er, at du kan trække vejret gennem næsen (hvis den altså ikke er stoppet eller lignende).

Se om du som minimum kan bevæge dig 30 minutter dagligt. Vær så aktiv i din arbejdsdag som dine smerter tillader dig.

SØVN

Søvn er enormt vigtigt for vores kroppes evne til at hele. Det er dog ikke kun mængden af søvn, der er afgørende. Kvaliteten af din søvn har stor betydning for hvor godt din krop kommer sig i løbet af natten. De vigtigste punkter for en mere optimal søvn er:

 1. At du kommer i seng i ordentlig tid. De er langt vigtigere for dine indre mekanismer at du kommer tidligt i seng og står tidligt end at du kommer sent i seng og bare sover længere om morgenen. Når kroppen mangler overskud har vi brug for mere søvn. Se om du kan komme op på 9 timers søvn pr. nat og gerne allerede fra kl. 22.00.
 2. Undgå “blåt lys” om aftenen. Se mere om hvad det er og hvad du kan gøre i vores videoer her!
 3. Læs vores artikel “Søvndoping“. Her får du meget mere viden om hvorfor søvn er så vigtigt

At give søvnen lidt ekstra fokus, og den effekt, der kommer ud af det, er nok et af de områder, som oftest overrasker vores klienter mest. Prøv at “søvn-dope” over de næste 14 dage og se hvad der sker. Din krop og dit nervesystem vil elske dig for det!

Har du spørgsmål til dine iskiassmerter og hvordan du kommer af med dem, så du igen kan bevæge dig frit?

Vi er ikke længere væk end et telefonopkald og vi tager os tid til at besvare dine spørgsmål!

42 90 18 81

Giv os et kald og få svar på dine spørgsmål omkring dine iskiassmerter!

Eller send en besked til os.

Så tager vi fat i dig inden for den nærmeste hverdag!