MoveIN - Tomt sind "Mushin"

Den sidste øvelse vi er kommet til Tomt sind er netop hvad ordene beskriver et tomt sind. I Japansk kampkunst siger vi at du lader din krop bevæge. Du bevæger den ikke selv. Vi mener at det er en højere bevidsthed, en Guddommelig kraft kaldet kami, som bevæger din krop. Det er her din krop eller du gør noget spontant uden tanke, som i situationen virker perfekt. Det er her du spiller musik, som ingen har spillet før. Du improviserer perfekt.

Det er her din sportsperformance pludselig flyder som aldrig før og helt uden at du tænker over det. Ser du tanker bremser denne sindstilstand, så du kan først gå ind i den viljemæssigt når du er i stand til at tømme dit sind og det hjælper alle de foregående elementer dig med. Med tiden vil du bliver bedre og bedre til dette.

I denne sindstilstand, så smelter tanke, ord og handling fuldkommen sammen. Dette kaldes sanmitsu i Japan.

Elementet Tomhed symboliserer alt og intet på samme tid. Det tomme sind Mushin er den tilstand du måske kender fra korte glimt i dit liv hvor du har været på toppen og gjort fantastiske ting, uden at tænke over det. Det tomme sind er fri for tanker forstået på den måde at tanke, ord og handling smelter sammen. Det er en fantastisk tilstand og når du først kan træde ind i den, så vil du opleve lyksalighed og fryd fordi du bliver i stand til at tale og handle uden bekymring, frygt og andet, der kunne bremse dig.

Det var lige en hurtig gennemgang af hvad denne og de næste 4 uger har at byde på. Jeg håber du bliver inspireret og glæder dig til at fortsætte din MoveIN-praksis lige så meget som jeg glæder mig til fortsat at støtte og inspirere din proces.

I Vesten tænker vi på tomhed som noget nærmest uintelligent. Er du tom i hovedet er du dum. Men i østen er det en fordel at være tom. For det er tomheden, der er det store potentiale. Hvis du tænker og planlægger dine handlinger, så lever du ikke. Vi vil ikke have dig perfekt. Det perfekte ligger i det uperfekte.

Tomhed er nærmest magisk. Det er en sindets geni-tilstand. Du kender sikkert at du forsøger at komme i tanke om et navn på en gammel bekendt. Jo mere du forsøger at tænke dig til navnet jo mindre kan du huske det. Det er først når du giver helt slip, så kommer navnet pludselig til dig. Men hvor kom det fra?

Thomas Edison, som opfandt forbedring af den elektriske glødelampe også kendt som elpæren opfandt den i en tilstand af tomt sind. Han forsøgte gennem flere år og hans ansatte i laboratoriet var bange for ham fordi han flere gange sprang laboratoriet i luften i et forsøg på at opfinde det han instinktivt vidste kunne lade sig gøre. Men inspirationen, som gjorde det muligt at lave elpæren kom da han en dag sad i sit badekar og bare slappede af i sindet og ikke tænkte på sit drive for at opfinde glødelampen. Pludselig som et lyn fra en klar himmel gik lyset op for ham. Deraf disse ordsprog. Så det kom til ham fra intet. Fra det tomme sind.

Musikinstrumenter er tomme og kan spille fantastisk musik, der kan ramme os langt ind i sjælen. Himlen er tom og den kan bære en boing 747. Tomhed er magisk og da alt kommer fra intet. Det ved vi i dag fra kvantumfysikken, så er det måske noget vi skulle stræbe noget mere efter at giver plads til.

Sidst men ikke mindst….Tomhed handler om at være og ikke gøre. Der af navnet human being. Det er nok meningen at vi skal sørge for at være noget mere. Hvis vi skulle gøre en masse, så ville vi måske hedde human doings 😉.

Jeg håber ovenstående hjælper dig til at give slip og bare lade din krop bevæge sig spontant og naturligt. Følg din første indskydelse uden tanke og flyd mellem elementerne. Alt og intet på en gang.

Som altid så stil endelig spørgsmål i facebook gruppen og del endelig dine erfaringer.

Lad os holde forbindelsen og sørg for minimum en gang årligt at deltage i en af mine live-workshops. På den måde vil du sikre at du stadig er på rette vej i din MoveIN-praksis.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes