MoveIN - Dagsrutinen og de vigtige tegn fra din krop!

Hej, det er Michael Schjerling her med mere støtte til din praksis. Jeg glæder mig over at du er kommet til uge 2 og at du nu har fået etableret en god morgenrutine, som støtter dine organer, dit tarmsystem og din sundhed i at bygges op indefra og ud.

Uge 2 bliver fantastisk spændende, for det er nu vi skal i gang med Dagsrutinen. Dagsrutinen er inspireret af Gi Gong, som er et kinesisk medicinsk bevægesystem, der har utrolig stor og dyb effekt på krop, sind og ånd. Jeg vil i denne uge introducere dig til 2 metoder. Det drejer sig om øvelsen 0-Stilleren og øvelsen Energiløfteren.

For at få mest mulig ud af din træning vil jeg bede dig om at se grundigt på instruktionsvideoerne og vide at disse metoder dels er utrolig rige, hvilket betyder at det du ser første gang du bliver introduceret til øvelserne, kun er overfladen. Det er det, du kan se på nuværende tidspunkt. Dels vil der efter mange timers praksis åbenbares nye dybder i øvelserne. Det vil være sådan med hele din dagsrutine, som løbende vil blive rigere og rigere hvis du har købt alle 10 ugers MoveIN-træning. Har du ikke det endnu, så kan det stadig nås her!

Få mest ud af dagsrutinen!

Læs dette indlæg igen og igen ;o)
Dette blogindlæg er en god ide at vende tilbage til med jævne mellemrum og genlæse over ugerne, månederne og forhåbentlig årene, da den indeholder visdom, som du gradvis vil forstå på et dybere plan og gradvis vil kunne integrere mere i din daglige praksis.

Dybdepraksis:
Det du skal vide er at din praksis bliver dybere som årene går. Dvs. 12 minutters praksis nu svarer til 12 minutters praksis nu. Men hvis du praktiserer regelmæssigt, så vil det du kan opnå på 12 minutters praksis om 1 år, 3 år og 7 år svarer til langt mere i nutiden. Giver det mening. Sagt med andre ord hvis du har holdt en fast praksis i 1 år, så om hhv. 1 år, så vil 12 minutters praksis svarer til de samme bennefits som hvis du praktiserede i 1 time nu. Om 3 år svarer det måske til det du ville opnå ved at praktiserer 3 timer nu osv., så den akkumulerede effekt af at du holder en jævn praksis over tid vil begynde at ganges mange gange op i effekt.

Praktiser på samme tidspunkt hver dag

Morgenrutinen og Søvnrutinen er tidsmæssigt givet, men Dagsrutinen kan nemt flyde og det kan være OK, men det vil faktisk støtte din praksis hvis du kan lægge den på et fast tidspunkt de fleste dage om ugen. Dette er fordi menneskets sind er som en vild hest. Vi bliver let forstyrrede og hevet ud af vores fokus og opmærksomhed. Det betyder at hvis vi skal skabe ro i nervesystemet og fx ændre vaner, så er det smart at gøre det på samme måde og samme tid hver dag. I løbet af kort tid vil dit nervesystem vænne sig til at når klokken er 13, så er det Dagsrutine-tid.
Det er samme teknik man bruger på PTSD-patienter eller fx det lille barn, som skal lære at sove. Forestil dig at du altid ændrede rutinerne omkring sengeritualet for et lille barn. En nat bliver det puttet med gonat-historie en anden uden, en nat børster du tænder på det en anden sover det i pyjamas og en tredje med normalt tøj. En nat et sted og en anden et andet sted. En nat med lys og en nat uden. Skiftende tidspunkter osv. Det stakkels lille barn vil aldrig få ro i nervesystemet og vil have meget svært ved at sove. Hvis du er en af dem, der har svært ved at ændre vaner eller ved at finde ro i hovedet for tankemylder, så er det vigtigt at du skaber rutiner, som dit system kan vænne sig til.

Selve bevægelserne:

 • Bevæg dig fra Dan Tian / Hara, som jeg forklarer dig i videoen. Alle bevægelser skal være blide langsomme og foregå fra Dan Tian / Hara. Lad bevægelsen forplante sig blidt ud her fra til resten af kroppen. Indefra og ud.
 • Dan Tian oval-åndedrættet hvor organerne ruller op er vigtigere end bevægelsen af rygsøjlen. Sørg for at starte alle bevægelserne herfra.
 • Tillad dig selv at nyde bevægelsen. Smil.
 • Når du ånder ud, kigger du generelt ned og når du ånder ind, kigger du generelt op.
  Synkroniser åndedræt og kropsbevægelse. Dette skaber harmoni i krop og sind.
 • Forsøg at få så meget ro på at du har brug for mindre luft når du trækker vejret. Mange er for fysiske i bevægelserne og trækker vejret for meget.
 • Bevæg dig langsomt. Det er kvaliteten af bevægelserne, der er vigtig. Bevægelserne skal være ”rige” og komme fra din indre energi. Ikke fysiske mekaniske ”tøre” bevægelser.
 • Stop ikke hvis du laver ”fejl”. Fortsæt det flow du er i gang med og gør det bedre næste gang du kommer til samme bevægelse.
 • Bevæg dig som en fisk i vandet. Som en blæksprutte eller vandmand. Let, frit, og ubesværet.

Når du udfører Dagsrutinen rigtigt, så vil der være flere tegn herpå. Den krop lyver ikke 😉

Tegnene vil være:

 • Der kommer varme i kroppen inden fra Dan Tian (området 3-4 fingersbredder under navlen). Denne varme vil begynde at bredde sig ud, så du bliver dejlig varm helt ude i fingre og tæer.
 • Du begynder at føle mindre stress også generelt i hverdagen.
 • Du begynder at have mere energi.
 • Din hud bliver sund og rigtig pæn at se på. Dette gælder hvis du får blod på tanden og får lyst til at kører Dagsrutinen mere. Hvis du fx kører en regelmæssig praksis i minimum 30-40 minutter daglig, så vil det fungere bedre end en hver type anti-rynke-creme eller hudprodukt du kan tænke dig. Dette er pga. den enorme boost af anabolske hormoner, Melatonin og den service du giver på dine indre organer. Det fjerner en stor stressload fra din krop, som reagerer med at se meget bedre ud.
 • Du får generelt en rigtig god følelse af at føle dig hjemme, uanset hvor du er.
 • Hahaha. Øvelserne får dig til at blive glad inden fra, så hver dag bliver ”juleaften”!

Forsøg at integrere mere og mere af ovenstående og læs det over ugerne flere gange for at minde dig selv om dybden og rigdommen af denne rutine.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes