MoveIN - Træn som en Shaolin munk

Hej igen! 

Michael Schjerling her med mere MoveIN-visdom. 

Dagens emne handler om den vigtigste øvelse i Dagsrutinen – 0-Stilleren. 0-Stilleren er en ca. 2000 år gammel visdoms-øvelse fra Shaolin templet i Kina og en del af ”I Ching”.

Øvelsen er utrolig rig og indeholder meget mere end det man lige ser og mærker første gang man laver den og over årene vil du forstå dybden af denne øvelse.

Når vi praktiserer, er det indre vigtigere end det ydre. Det er den indre proces, der skaber forandring. Se meget nøje efter på videoen hvordan jeg bevæger mig inde fra Hara/DanTian. Denne bevægelse giver alle dine celler korrekt information. Når cellerne dagligt begynder at få denne ny og bedre information, så giver de denne information videre til nye celler. Dette er processen til forandring. På den måde kan du ændre hele dit system indefra og dine celler vil elske det.

0-Stilleren og Dagsrutinen i delt hele taget vil styrke din krop og dit sind, gøre dig glad og give sindsro. Det er en proces hvor du bygger dig selv op indefra og ud og det virker forebyggende på sygdom, ubalancer og stress.

Forskellen på østens medicin og vestens er følgende:

  • Vestlig medicin: Når du er syg.
  • Østens medicin: Før du bliver syg (forebygger).
  • DIN sundhed er DIT ansvar.

Med østens medicin kan vi også helbrede, men det er langt lettere at forebygge. Det er derfor man gør det så udtalt i østen og sikkert derfor Japan stadig er det land hvor man bliver ældst og hvor der findes flest indbyggere over 100 år gamle.

Når først skaden er sket, så er det meget mere ressourcekrævende at genskabe sundhed og nogle gange kan man aldrig genoprette fuldkommen. Det er jo også derfor vi børster tænder daglig og fx sender bilen på serviceeftersyn. Dagsrutinen bliver dit daglige serviceeftersyn, som efterser og reparere dine organer og dit sind.

Effekter:

Øvelsen er bl.a. god for at modvirke og helbrede diskusproblemer og den forandre sener og ledbånd i og langs rygsøjlen. Det er denne visdom, der kommer fra Shaolintemplet i Kina og den er brugt af shaolinmunkene der gennem generationer.

Øvelsen genopretter rygsøjlens naturlige kurver med tiden og er med til at fjerne skævheder.

I Østen siger man at du er så gammel som din rygsøjle. Og i det hele taget så kommer megen af din sundhed faktisk fra at din ryg er sund, stærk og bevægelig.

Vigtige elementer i 0-Stileren:

Se instruktionsvideoen grundig igennem flere gange. Når du udfører øvelsen, så kan nedenstående fokuspunkter hjælpe dig:

  • Når hænderne samles, starter udåndingerne.
  • Løft fra håret eller toppen af hovedet.
  • Løft som en kæde fra toppen.
  • Løs ryg. Slap af I ryggen.
  • Åben kroppen, åben hjertet. Undgå at lukke dig.
  • Hælene sidst, når ryggen ikke kan strækkes mere.
  • Undgå at skynde dig. 0-Stilleren er meget vigtig og derfor den lægges ind mellem alle de andre øvelser i Dagsrutinen.

Ilt er det mest basale for vores sundhed. Uden ilt kan vi ikke forbrænde den mad vi spiser. Vi kan ikke brænde den af. 0-stilleren øger iltningen af blodet (cirkulationen) og åbner de små blodkar i hele kroppen. Det vil skabe varme helt ud i fingre og tæer og er en af de måder du ved om du begynder at gøre øvelsen rigtigt.
Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes