MoveIN - Organrenseren

Øvelsen ”Organrenseren” er en qi gong metode til at støtte de indre organer. Den er en del af en serie, der består af Energiløfteren og Organrenseren, som siges at være livsforlængende, så det er en af de vigtigste metoder i Dagsrutinen og alle de andre øvelser bygger på principperne i disse.

Det er en fantastisk måde at give dine organer et serviceeftersyn på og lærer din krop at trække vejret dybere og langsommere i løbet af dagen samtidig med at dette vil rense dine organer og få dem til at arbejde langt bedre. Husk at dine organer er dit rodnet, hvor du trækker energien fra.

Ca. 40% af sundheden kommer fra dine organer, altså næsten halvdelen. Det betyder også at hvis du går og føler dig træt, har hovedpiner, ledsmerter og andre ubalancer, så kan problemet meget vel være at dine indre organer ikke har fået den opmærksomhed, som det fortjener. Det er det, som den Kinesiske kultur har brugt de sidste 5000 år på at udvikle. På engelsk kan man oversætte det til ”Organ Management”. Hvis dine organer ikke er gode, sunde og fungerer optimalt, så holder din energi, sundhed og vitalitet ikke længe. Du bliver syg, skadet, træt eller får smerter i kroppen.

Moderne videnskab i dag erkender vigtigheden af vores organer og ved at rigtig mange sygdomme og ubalancer kan spores til organerne. Det siger sig selv.

Sundhed kommer inderfra!

Organerne fungerer som kroppens rodnet. Det er her du optager næring fra, afgifter kroppen fra samt danner en lang række livsvigtige hormoner, enzymer og bakterier fra.

Det er ligegyldigt hvor næringsrig jorden er, hvis der ikke er et stærkt rodnet til at optage næringen, så er det lige meget. Det er lige meget hvad du spiser. Hvis du spiser sund mad, som er dyrket økologisk/biodynamisk og kommer fra fritgående dyr, masser af grøntsager, lavt forarbejdet m.v. så er det ligegyldigt hvis dine organer ikke er sunde og kan arbejde ordentligt. Hvis dine tarme m.v. ikke kan optage næring fra maden, så bliver du ikke sund og stærk. Hvis din lever og dine nyrer ikke kan udskille gift og affaldsprodukter, så kommer kroppen i ubalance og i sidste ende bliver du syg.

Dette er sådan set ikke ny viden, men det interessante for dig er MoveIN’s tilgang, som helt basalt ikke indeholder en masse mikromanagement, som vi er vandt til i Vesten, hvor man skal til at spise alle mulige kosttilskud og alt muligt andet specifikt, som ofte ikke hjælper helt nede på det dybe årsagsniveau. Det betyder ikke at maden og kosttilskud ikke er vigtig og kan gøre en forskel for din sundhed, men hvis ikke du har ”organ management” med i din dagligdag, som fx at børste tænder, så vil du med tiden bygge flere og flere ubalancer i din krop.

I MoveIN har jeg taget de mest potente praksisser, som er simple og virksomme. Det drejer sig om rolige bevægelser af kroppen med dybt åndedræt og afslappet krop og sind. Det er bevægelser, som udspringer af qi gong, tai chi og yoga. Mennesket har ikke altid haft adgang til mikromanagement af vores kost, men netop denne “organ management” er meget naturlig udviklet for at holde vores organer i topform.

Hvis menneskekroppen mister en arm eller et ben, så er det ikke noget problem for sundheden så længe at organerne fungerer godt. Men hvis du mistede en lunge, eller dit hjerte, en nyre eller din lever, så vil du enten komme i kraftig ubalance, blive syg eller i værste tilfælde ikke overleve. Din krops sundhed og evne til at overleve er betinget af stærke, sunde og velfungerende organer.

Organerne er som motoren i din bil. Du kan gøre bilen virkelig fed på overfladen, men hvis motoren ikke er god, så er det lige meget, så kører du bare i en Ferrari med en Trabantmotor. “Organ Management” handler om hjerte, lunger, lever, galdeblære, nyrer, binyrer, milt og blodet samt tarmene og fordøjelsen. Alt har en livsvigtig funktion, som skal holdes ved lige som når du sender din bil til serviceeftersyn. Dette serviceeftersyn bør gøres til et dagligt ritual på linje med at sove, spise og børste tænder. Du kan springe over et par dage, men det får konsekvenser, hvis du ikke er regelmæssig. 

Hvis du gør MoveIN til et dagligt sundhedsritual for dig og din familie, så vil påvirke jeres livskvalitet, livsenergi, sundhed og humør. Samtidig vil det i høj grad påvirke din livslængde.

Organrenseren og energiløfteren er en helt unik metode som danner basis for mange af de andre øvelser vi laver.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes