MoveIN - Afslutning og centrering

Dette er en lille serie af øvelser, som afslutter din dagsrutine fra nu af.

Afslutning og centrering er meget vigtig og vil, hvis du virkelig går ind i det, som det er tiltænkt, øge effekten af dagsrutinen mange gange. Man kan sige at hvis du laver dagsrutinen uden Afslutning og centrering, så får du noget ud af det når du laver rutinen og noget tid efter, men når du afslutter rigtigt og centrerer dig, så tager du alt det du har bygget op med bevidst i dit liv og vil kunne mærke langt dybere effekter.

Man kan sige at Afslutning og centrering forsegler din praksis. Studier har vist at når man laver qi gong, som er det du laver i dagsrutinen, så vil dine cellers bevidsthed ændre sig. Du vil fx føle dig mere rolig efter praksis. Det er en bevidsthed, alle dine celler så har på det tidspunkt. Hvert millisekund danner din krop nye celler. De nye celler (hudceller, muskelceller, nerveceller og fx leverceller) fødes med de gamle cellers bevidsthed. Du kan sammenligne det med hvis både mor og far er stressede, så der det den bevidsthed børnene vokser op i og den bevidsthed de kommer til at have. Hvis du laver MoveIN med den rigtige ro på til sidst og forsegler den gennem afslutning og centrering så holder effekten i ca. 36 timer efter. Derfor bliver den daglige praksis også vigtig og du vil med den daglige praksis bygge mere og mere indre energi og ro ind i dine krops celler og dit nervesystem. Alt sammen noget, der gavner både din og din families sundhed, energi og livsglæde.

I MoveIN bygger du din sundhed op indefra og ud og vi arbejder på det man kalder ”internal energy”. Den er meget modsat fysisk energi som du kender fra at kunne løbe, springe og løfte ting fx Den fysiske ydre energi falder med alderen. Uanset hvor godt du træner, så vil du blive langsomere og svagere med alderen. Men det, man i østen kalder ki eller qi (den indre energi eller livsenergien), den kan du faktisk bygge op og gøre stærkere hele livet igennem. Den har sit rodsæde i dit kropscenter også kaldet hara  eller dantian i den nederste del af maven og når vi afslutter, så minder vi lige os selv om at beskytte og konservere den energi vi har bygget op under MoveIN i dette område. Vi minder også os selv om vigtigheden af ro i sindet, som vi har nu og at tage både den ro med som en væremåde i løbet af dagen, så du ikke lader dig så let overraske, forvirre eller bekymre af udefrakommende faktorer resten af dagen.

Sidst men ikke mindst, så minder afslutningen dig om din kropsholdning, som også vil være med til at give ro i sindet/hjertet.

Afslutning og centrering består af følgende elementer:

 • Stå i det jeg kalder den naturlige stilling:Ret ryg
  • Halen mod jorden (trukket lidt ind under dig).
  • Hagen lidt ind.
  • Skuldrene nede.
  • Armene naturligt og afslappet, men lidt ud til siden.
  • Håndfladerne bagud.
  • Skuldrene tilbage.
 • Hænderne på dit kropscenter (hara/dantian).
 • Højre hånd er inderst og det er det bløde område i håndfladerne, som oftest er varmest, der lægges på dit kropscenter. Her minder vi os om at konservere den opbyggede energi i dette område af kroppen.
 • Opvarmning af hænderne ved at gnide dem mod hinanden og derefter lægge dem over øjnene. Dette beroliger sindet, og leveren.
 • Massage af hoved, ører, ansigt, hals.
 • Den naturlige stilling.
 • Til sidst samler du hænderne og mærker taknemmelighed for:
  • Din krops celler, som nu har samarbejdet og kommet mere i harmoni og ro.
  • Din lærer, som inspirerer og viser dig vejen.
  • Vores forfædre og den linje af visdom og viden, der er blevet overleveret fra generation til generation og gør at du nu har mulighed for at lære og bruge metoderne til gavn for din og din families sundhed, energi og livsglæde.

Se instruktionsvideoen og læs mailen her flere gange og du vil gradvis tage mere og mere af dybden i dette til dig.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes