MoveIN - Du er så gammel som din rygsøjle

Sundhed, energi og livsglæde er, som du ved nu noget du bygger op indefra og ud. Din rygsøjle er kernen i din krop.

Lægekunstens fader her i vesten Hippocrates sagde mange ting omkring rygsøjlen bl.a. at vi skulle se nøje efter i rygsøjlen for at finde årsagen til sygdom. Dette er der meget rigtigt i og vi finder at man i Østens medicin bl.a. fra de ældgamle Hichibuku Goshin Jutsu skriftruller fra Japan også fandt at rygsøjlens sundhed eller mangel på samme var vigtig for sygdomme og ubalancer i resten af kroppen.

Der findes hele medicinsystemer som er bygget op omkring dette og i moderne tid i Vesten kender du det bl.a. fra kiropraktik og Osteopatiens verden.

I Østen siger man at man er så gammel som din ryg. I øvrigt et ordsprog, som grundlæggeren af pilates, Joseph Pilates, senere hen begyndte at bruge.

I Danmark kende du ordsprogene:

  • At have en rygrad som en regnorm.
  • Rygraden i vores virksomhed.
  • Han har ingen rygrad.
  • Osv.

Du kender sikkert at hvis din ryg bliver stiv og gør ondt, så er du virkelig handikappet og bevæger dig pludselig med frygt, forsigtighed og ligner en, der er 30 år ældre end du er.

Måske har du også oplevet at have ondt i benet eller i en arm og din fysioterapeut, osteopat eller kiropraktor fandt at årsagen sad i ryggen.

Rygsøjlens sundhed er virkelig central for din sundhed. Den indeholder din rygmarv, som er en livsvigtig del af dit centralnervesystem (CNS), som fra hjernen kommunikerer, styrer og observerer alt i kroppen. Er der ubalancer i ryggen kan det dermed påvirke alt i din krop.

Sommerfuglen er bl.a. designet til at blødgøre, styrke og frigøre bevægelse i din ryg og derfor være med til at gøre dig langt sundere indefra og ud. Vær til stede i øvelsen og bevæg dig derhen hvor du kan mærke at din rygsøjle er mest stiv og har mest brug for opmærksomhed. Husk også at give slip i hovedet, så du mærker at den strækker i nakke og hals.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes