MoveIN - Jord elementet

I Østens medicin er Jordelementet det første alle vigtigste. Uden denne stabilitet er der mange ting vi ikke kan opnå i livet, da fundamentet simpelthen er for usikkert. Det vil svare til at bygge et hus på sand.

Her i vesten er der mange, der nu bliver diagnosticeret som hypersensitive. Du har sikkert hørt om det. I Østen siger vi at der ikke er noget der hedder hypersensitiv, men at den tilstand blot er et tegn på for lidt jord-element. Der er brug for mere jordstabilitet eller grounding, som det også kaldes. Tænk over det. Der er mange dyr, som er langt mere sensitive end os mennesker. 

Selv de mest hypersensitive mennesker når ikke dyrene til sokkeholderne. Der er dyr, som ser langt bedre end os, som har en langt bedre udviklet lugtesans og høresans end mennesker. Men det ryster dem ikke og gør dem ikke urolige i sindet. Det er fordi de har denne grounding i sig.

Det er altså ikke noget problem at være sensitiv. Problemet er at hvis du ikke er groundet, så bliver du forstyrret og forvirret af alle de indtryk du konstant mærker, ser, lugter, hører, fornemmer osv.

Når du laver øvelsen Jord-stabilitet så arbejder du på at gøre dit fundament stærkere. Dette skal være stærkt og stabilt. Det er som træets rødder. I din krop er det Hara / Dan Tian, som faktisk er hele din nederste del af kroppen fra fødderne og op til omkring navleniveau. Det er din base. Gode allround atleter har en rigtig god base og er stærke i ben, hofter og nedre mave.

Jord-elementet symboliserer stabilitet. Øvelsen Jord-stabilitet vil hjælper dit sind til netop at bygge denne kvalitet op i dit sind og med tiden vil du lære at være rolig under stress. Endog massiv stress. Så altså det du kultiverer og senere kan høste er altså evnen til at forblive rolig under massiv stress.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes