MoveIN - Mavemassage

Mavemassage er en øvelse, som er inspireret af en af de mere avancerede asana fra yoga. I yoga ligger man på maven med albuerne i maven og rører kun gulvet med hænderne. Dvs. du balancerer på dine albuer med hele din kropsvægt faldende ned over og hængende på albuerne.

Mavemassage-øvelsen har flere formål. Dels er den stadig lige som vakuumrenseren med til at støtte din krop til at give slip på spændinger i hele mave og mellemgulvsområdet. Men dels støtter den dig også i at slappe af  ved hjælp af åndedrættet.

Når du trækker vejret ind, så øger du spænding en lille smule i alle muskler i din krop. Faktisk er det sådan at blodtrykket stiger og pulsen også stiger. Du giver liv til din krops celler.

Når du ånder ud sker det modsatte. Alle muskler hjælpes til at slappe lidt mere af, puls og blodtryk falder.

Derfor er det vigtigt at du har stor fokus på udåndingerne. Vær nærværende overfor at give helt slip når du ånder ud. Du kan evt. sætte lidt lyd på og sige ”aaahhhhhh” hver gang du ånde ud. Lyden vil yderligere hjælpe dig bl.a. via en stor nerve der hedder vagus-nerven, som aktiveres og stimulerer din krop til at give slip og slappe af.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at du ikke presser din krop. Nyd at du bruger denne hellige tid hver morgen og knyt ikke hånden mere end at du kan være i smerten/ømheden og give helt slip på hver udånding.

Husk at hvis du er i tvivl om evt. spænding eller smerte i din mave er noget du skal være urolig for, så bør du spørge din læge.

Jeg håber dette hjalp og inspirerede dig yderligere. Husk at du altid kan stille spørgsmål i facebook gruppe og dele dine erfaringer.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes