MoveIN - Vand elementet

Som jeg tidligere har nævnt, så symboliserer Vand-elementet flow. Tænk på vand der flyder ned af en klippeside. Vandet flyder og det følger som alt andet i naturen ”the path of least resistance”. Naturen kæmper aldrig. Et træ læner sig aldrig op mod vinden, men svajer med vinden. Rødderne vokser for at gøre træet mere stabilt og vokser lige som rindende vand hele tiden der hen hvor der er mindst modstand.

Øvelsen Vand-Flow hjælper din krop og dit sind til at være i flow og være mere sensitiv for hvad der er din vej. En fantastisk tilstand, som er fuldkommen afhængig af at du har god Jord-stabilitet altså grounding hvor dit fundament er fuldkommen klippefast og ikke bliver rystet.

Tænk over det. Hvis du ikke kan holde ro i sindet fordi du bliver bange, mærker frygt, bliver jaloux, bekymret, gerrig eller andet, så bliver sindet uroligt og stivner lidt. Det får også kroppen til at stivne. Frygt krystalliserer og kærlighed smelter. Faktisk er det sådan at når der er stress og frygt i kroppen så bliver dit åndedræt mere overfladisk og holdt. Det gør at du udskiller mindre CO2 fra lungerne når du ånder ud. Resultatet er syreophobning i din blodbane. Syren får din krop til at blive mere stiv. Hvis du er 40 år+ husker du måske udtrykket ”stiv af syre” og uanset hvad så kender du sikkert følelsen af at have mælkesyre i musklerne eller have spist citron. I det ene tilfælde bliver musklerne stive og i det andet bliver ansigtet helt stift.

Konklusionen er at Jordelementet er utroligt vigtigt for ikke at stivne af stress. Først når du har det kan du jo lave flydende bevægelser og være i flow. Vand-flow øvelsen lærer dig altså at være i flow.

En sidste ting, som jeg vil sige omkring ugens øvelse er at i Østens medicin er nyrerne rigtig vigtige. Nyrerne som indeholder binyrerne ses som rodorganet, som alle de andre organer trækker deres energi fra. Dvs. hvis nyrerne/binyrerne bliver trætte, så vil det påvirke alle andre organer. Og det er noget man ofte ser når man arbejder med Japansk / Kinesisk medicin. Nyrerne er knyttet til vandelementet, så i øvelsen er det vigtigt, som du kan se på videoen at dreje helt om til nyrerne i hver side i slutningen af udåndingen og, som du kender fra de andre øvelser, at skubbe nyrerne bagud (trække halebenet ind under dig selv).

Du danner også et mentalt billede af hvordan du flyder som en fisk i vandet, bevæger dig fra Hara / Dan Tian.

Jeg håber dette hjalp og inspirerede dig yderligere. Husk at du altid kan stille spørgsmål i vores MoveIN facebook gruppe og dele dine erfaringer.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes