MoveIN - Ild elementet

Øvelsen Ild-fokus vil have følgende fordele:

  • Fysisk vil den styrke dit immunsystem.
  • Den afstresser leveren.
  • Mentalt og følelsesmæssigt vil den øge din evne til at sige fra og sætte grænser og dermed og følge din egen livsban

Som jeg forklarede tidligere, så symboliserer Ild-elementet fokus. I de Japanske stensøjler er ildelementet symboliseret ved en pyramideformet sten der har spidser som en trekant. Spidsen symboliserer fokus. Så når du først har lært Jordelementet (at forholde dig roligt under massiv stress), så kan du opnå vandelementets kvaliteter (at være i flow). Men det er også vigtigt at du ikke bare altid er i flow og flyder der hen hvor der er mindst modstand. Success i livet handler også om evnen til at kunne sætte grænser og fokusere sin energi. Ild-elementet styrker din evne til at sige ”NEJ”, sætte grænser, styrker immunsystemet og har især sæde omkring dit solarplexus i kroppen.

Har du svært ved at sige ”nej” er dit immunforsvar lavere

”Ja” har ingen betydning før du har lært at sige ”nej”. Kan du ikke sig ”nej” er ”ja” devalueret. Tænk over det. Hvis du siger ”ja”, men egentlig ikke har lyst, så mener du jo ”nej” inden i. Problemet er hvis det er din måde at fungere på for så betyder det at du ikke mærker og følger din kærne. Du sælger ud af dig selv lige som hvis du var prostitueret. Du siger ”ja” og gør noget mod din lyst.

Et normalt liv indeholder at vi nogle gange gør noget mod vores umiddelbare lyst og nogle gange er det også det rigtige at gøre. Det er ikke disse situationer jeg taler om, men mange jeg har coachet over årene, lever sådan og er det vi kan kalde ”pleasere”. Altså mennesker, der har meget svært ved at sige ”nej”.

Pleaser-adfærden opstår typisk når man vokser op i et hjem hvor man ikke oplever en vis grad af ubetinget kærlighed, men hvor man derimod oplever at der er betingelser på kærligheden. Betingelser på kærligheden betyder at vi føler at mor og far elsker os mere hvis vi får gode karakterer i skolen, hvis vi ikke skriger og larmer, hvis vi er søde og ordentlige osv. Hvis de med andre ord har en dagsorden for hvordan de synes deres børn skal være i stedet for at elske og være nysgerrige på de børn de har. Problemet i sådanne hjem er at børnene vil tilpasse sig perfekt ind i det. I dette tilfælde vil der være en masse betingelser på kærligheden. Det lille barn vil gøre alt for at mærke mors og fars kærlighed, så det tilpasser sig og lærer på den måde at please.  

Øvelsen Ild-fokus styrker altså din evne til at sige ”Nej” og sætte grænser. Hvis vi ikke er så gode til det, så svækkes vores immunsystem. Det gør det simpelthen fordi det er stressfuldt for systemet ikke at følge sit hjerte. Man kan sige at din krop er udstyret med et usynligt kompas, som altid fortæller om du er på rette vej. Hvis du ofte bliver syg, føler dig stresset, deprimeret ol., så er det tid til forandring. Der er noget du gør, som ikke er i overensstemmelse med dit indre kompas. Det kan være alt fra ikke at lytte til når kroppen er træt så du får sovet for lidt. I dette tilfælde siger du ikke ”nej” til flere oplevelser den aften. Og det kan være at du ikke lytter til at du egentlig ikke burde arbejde så hårdt, eller tage med til dit eller dat.

Ild-fokus hjælper dig til at bliver god til at følge dit indre kompas.

Jeg håber dette gav lidt forståelse. Næste gang du skal lave ild-fokus-øvelsen kan du inde i dig selv have et mentalt billede af at du brænder alt der ikke er gavnligt for dig når du laver øvelsen.

Husk at du altid kan stille spørgsmål i MoveIN facebook gruppen og dele dine erfaringer.

Bedste ønsker for din og din families sundhed, energi og livsglæde indefra og ud!

Keep moving IN – Michael Schjerling

INFORMATION

Copyright Move2Peak ApS – alle rettigheder forbeholdes