Malte på 27 år har gennem hele sit liv dyrket forskellige former for kampsport men valgte i 2014 at fokusere på styrketræning. Desværre kom han ud for et uheld og slog albuen. De næste mange måneder bød så på diverse behandlingsforløb og mange frustrationer.

Her er Maltes historie

Tidligt i februar måned slog jeg højre armen voldsomt på et dørhåndtag og i stedet for give den ro til at hele, trænede jeg efterfølgende tungt på den. Det blev til det som lægen kaldte en kronisk tennisalbue, en inflammation med kroniske smerter som varierede i styrke. Symptomerne blussede særligt op når jeg greb om ting med mine fingre nærmest uanset, hvor lette de var.

I starten af marts fjernede jeg alle øvelser, der direkte belastede armene fra mit træningsprogram og ben-træning blev mit fokus. Efter omkring en måned var min arm ikke blevet bedre og jeg besluttede at give min krop fuldstændig ro. Jeg indstillede min styrketræning og fokuserede på at løbe for at holde mig i gang.

Da jeg stadig ikke så udvikling i skaden tog jeg til lægen. Jeg prøvede først en periode med antiinflammatorisk medicin, uden effekt, og herefter videre til en speciallæge. Hos speciallægen fik jeg elektro-akupunktur over en periode. Da det ikke havde effekt fik jeg en blokade, holdt tre ugers ro og begyndte herefter en klassisk genoptræning af armen med elastikker, bolde osv.

Efter at have lavet øvelser dagligt en måned genoptog jeg langsomt min styrketræning, men ca. 14 dage inde i forløbet fik jeg et tilbagefald, hvor smerterne blussede op igen. Jeg tog hele møllen igen med anti-inflammatorisk medicin, elektro-akupunktur samt 3 måneders pause – igen alt samme uden egentlig effekt.

I min frustration efter en løsning søgte jeg på Google og fandt Move2Peak. Jeg startede forløb hos Emil i midten af september og allerede efter ganske kort tid kunne jeg mærke store positive ændringer i min albue. De smerter jeg havde haft i senerne omkring albueleddet forsvandt efter ganske få dage med de øvelser jeg har fået af Emil. I stedet for de gamle diffuse gener op langs hele underarmen og ved albuen, var det kun musklerne på oversiden af min underarm som blev  ømme og trætte – specielt når jeg kom vægtskiver på vægtstangen og når jeg brugte finmotorikken i mine fingre.

Ved næste konsultation fik jeg et opdateret program med øvelser, som endnu engang havde stor effekt på mine symptomer. Smerterne var nu reduceret til meget præcise punkter, som stort set kun provokeret af finmotoriske bevægelse med fingrene, som når jeg skrev på computer.

Herfra er symptomerne stødt blevet bedre. Der er nu kun mindre punktvise irritationer samt få tilfælde, hvor jeg mærker de tidligere problemer. De gener jeg oplevede i hverdagen omkring mit greb, er forsvundet. Alt i alt har det været utroligt, hvor hurtigt efter konsultationer jeg har haft effekt af de øvelser jeg er blevet påbudt og jeg er derfor sikker på, at jeg i ganske nær fremtid vil blive fuldstændigt skadesfri.

Maltes forløb set fra Emils side

Målet var klart; Malte ville tilbage til sin ambitiøse styrketræning, og gerne hurtigt. Malte kørte et seriøst styrkeprogram med 3 dages split program og 6 ugentlige træninger. Behandlingen af Malte har nu kørt over halvanden måned, men allerede efter 3 ugers tid var Malte der hvor han kun var generet i finmotorikken.

Det hele startede med at øge funktionen og bevægefriheden omkring Maltes bækken og brystkasse da dette område skabte et større mønster af forskellige kompensationer som sidst forplantede sig i Maltes underarm. I takt med symptomerne aftog, fandt vi færre og færre ting og kunne gradvist tillade Malte at træne mere og mere helhedsorienteret og mere intenst . med primært fokus på at styrke kroppen omkring balder, mave og fødderne.

Vi er nu der, hvor vi kun kan fremprovokere Maltes ved én specifik muskeltest. Dette skulle gerne være væk næste gang Malte kommer, hvor vi også skal gennemgå det træningsprogram som Malte har investeret i at få lavet, så han fremadrettet mindsker risikoen for overbelastningsskader, som den han har lige har døjet med.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »