Jeg er eliteløber og løber orienteringsløb på høj plan. Efter en hård weekend med konkurrence løb begyndte jeg at føle en smerte i højre lår. Da smerten ikke gik væk tog jeg til behandling hos Move2Peak efter anbefaling fra et klubmedlem

Her er Antons historie

“Allerede ved første behandling fandt vi frem til at smerten i låret kom fra et problem med min fod og jeg fik nogle øvelser der skulle hjælpe. Efter flere besøg er det lykkedes at få kontrol over skaden så jeg igen har kunne træne som normalt. Vi har brugt meget tid på at forberede til to vigtige konkurrenceuger i sommerferien hvor jeg skulle løbe EM efterfulgt af et løb i Italien. Under løbene har skaden overhovedet ikke været et problem og jeg har næsten ikke mærket det. Til sidst får jeg et trænings- og udstrækningsprogram som forhåbentlig kan gøre mig skadefri snart.
Udover selve min skade i foden har vi arbejdet rigtig meget med hele kroppen for at blive stærkere og undgå skader i fremtiden. En af de ting der virkelig har været godt er at jeg altid har kunne holde kontakten med e-mail hvis nu jeg skulle have spørgsmål. Hele forløbet har hjulpet mig meget og jeg har med det samme følt at jeg var tryk med min skade og vidste hvad jeg skulle gøre for at blive skadefri.”

Anton Werner Løhndorf

Antons gener set fra Emils side

Det hele var startet for to uger siden, efter en weekend med intenst konkurrence løb. Anton håbede på det ville gå i sig selv og havde derfor i samråd med sin træner løbet på reduceret mængde. Da der ikke skete ændringer kontaktede han klinikken og startede sit forløb.

Anton går til dagligt i 9. Klasse og var i gang med de afsluttende eksamener. Har løbet O-løb de sidste 2 år og har her en træningsmængde på ca. 5 løbepas og 1 styrkepas, lidt afhængig af hvilke konkurrence løb han forbereder sig til.

Symptomerne var muskeltrækninger på indersiden af forsiden af højre lår når han sad længe i skolen dagen efter hårde løbepas, og så irritationer fra svangen på højre fod når han begyndte sit løb, men som gik væk når han blev varm.

Undersøgelsen viste sammenlignet med venstre nedsat glid omkring mellemfodens led, mindre bevægelse over ankel, knæ og hofteled samt en stiv fornemmelse ved rotation af rygsøjlen mod højre. Videre undersøgelse afslørede også et nedsat glid i det højre bækkenled.

Efter behandling, var smertemålingen under baseline-test umiddelbart forværret, men bevægelsen over rygsøjle, hofte, knæ og ankel var magen til venstre side. Anton fik derfor vist og afprøvet 5 øvelser, der skulle bakke op om behandlingen med hjem, og besked om at den her symptomforværring naturligvis ikke måtte blive ved. Derfor skulle han give en tilbagemelding allerede efter to dage.

Antons tilbagemelding var meget positiv i det han allerede nu var symptom fri, og derfor skulle prøve at øge løbedistancen 2 af ugens 5 træningsdage.

Ved næste behandling var udgangspunktet de symptomer han oplevede på indersiden af højre fod. Igen fandt jeg nedsat bevægefrihed omkring mellemfodens led og fik løsnet dette. Pga. Den korte tidsfrist fik han ud fra to test anbefalet et indlæg til at støtte om op højre storetå i fodafviklingen og 2 øvelser til at styrke og stabilisere svangbuen på højre fod, for på sigt, at kunne træne sig væk fra brug af sålen. Hypotesen var, at ved at støtte op om storetåen kunne han undgå, at falde tilbage i låsningen i mellemfoden.

Antons næste udmelding var ingen symptomer og han blev derfor sat på fuld træning igen og set en gang mere inden EM-kvalifikationsløbene, hvor han kvalificerede sig til at løbe for Danmark slut juni/start juli og efterfølgende skulle direkte videre til en konkurrence i Italien ii klubregi.

Vi mødtes igen start august til screening ift. videre træningsforløb, med det formål at optimere Antons supplerende styrketræning og skadesforbyggelse inden han skulle videre i livet med et år på idrætsefterskole.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »