Peter er 27 år, og arbejder til dagligt på at afslutte sit Ph.d. projekt og så har han spillet basket gennem 13 år. De sidste par sæsoner har han været plaget af en del knæproblemer omkring højre knæ, som regel hen mod slutningen af foråret. I år kom generne allerede i September og Peter var så smerteplaget at selv end mindre løbetur var udelukket!

Her er Peters historie

Peter er 27 år, og har spillet basket gennem 13 år. Ikke elite-niveau men 2-4 gange om ugen inkl. kamp. De sidste par sæsoner har han været plaget af en del knæproblemer omkring højre knæ, som regel hen mod slutningen af foråret, hvor det så passede med han kunne holde et par ugers pause inden den mindre krævende sommertræning begyndte.

Da generne i sin tid startede var han en tur forbi sin egen læge, som fortalte det var ”springer knæ” og han derfor skulle træne tungt, efter de klassisk tilgang, give det ro og håbe på det bedste. Men i år dukkede de kendte problemer desværre allerede op i slutningen af september, dagen efter en af sæsonens første kampe.

”Mit knæ blev meget ømt, og det gjorde ondt at bøje det. Det var ligesom om, at det ”låste” i strakt position. Efterfølgende gjorde det ondt at bøje det og lægge vægt på det”

Det blev gradvist værre over de kommende to uger og begyndte også at genere Peter i dagligdagen f.eks. ved cykling og trappegang.

Peters bror anbefalede os, da han selv var blevet hjulpet med en knæproblematik herinde.

Peters oplevelse af forløbet

”Behandlingen bestod af en masse daglige øvelser, men jeg mærkede også forbedring fra uge til uge. Inden første behandling var det udelukket at løbe på pga. smerter i knæet. Jeg fik at vide, at jeg kunne spille basketball så længe smertemønsteret ikke blev forværret yderligere.

Til at starte med havde jeg smerter, mens jeg spillede, dog ikke noget jeg ikke kunne spille igennem. Efter 1 uge var smerterne kun noget jeg oplevede, så længe jeg ikke var varm. 10 minutters opvarmning var nok til, at jeg ikke var generet. Halvanden månedstid efter, at
smerterne opstod, var de stort set væk. 

Nu føler jeg mig stærkere omkring knæet, end jeg nogensinde har været og stoler på det i langt højere grad end tidligere!”

Peters forløb set fra Emils side

 

Den 6. Oktober så jeg Peter første gang. Der var sammenhængende fund fra hans fod til musklerne på inderlåret og deres funktion på bækkenet. Peter fik i første omgang fire hjemmeøvelser med, som skulle laves dagligt.

Da jeg så ham 10 dage senere var hverdagsgenerne væk og han følte sig klar til træning allerede. Vi var dog ikke helt færdige, da vi ville sikre et bedre fundament, så sandsynligheden for at det ville vende tilbage var endnu mindre. Det var da også en låsning i lænden som måtte manipuleres og følges rundt fra lænd til ribben og tilbage til lænd inden det gav holdbar resultat. Herefter sammensatte vi et træningsprogram som Peter kunne lave hjemme – da han ikke har adgang til fitness center – og bruge som opvarmning inden træning, 

Planen er nu at se Peter igen primo december, hvor vi håber, at generne er helt væk. Ifølge Peters beskrivelse af forløbet, tegner alt godt.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »