Fysioterapi gravid og efterfødsel

Søger du helheldsorienteret fysioterapi for gravide eller har du brug for genoptræning efter fødsel - herunder delte mavemuskler, inkontinens, smerter i lænd/bækken/lyske eller efter kejsersnit?

Det er normalt at opleve gener i større eller mindre grad under en graviditet eller efter fødslen, MEN det er ikke ensbetydende med at du bare må acceptere dem. Måske betyder generne, at du på sigt er bekymret for sygemelding, eller at du ikke kan deltage i dine normale aktiviteter – og måske er det allerede din virkelighed. 

Der kan være mange bagvedliggende årsager, og det kan være svært selv at gennemskue hvad disse kan være, samt hvilke muligheder der er for lindring. Med et personligt tilpasset og helhedsorienteret forløb hos vores fysioterapeut med speciale i gravide, bliver der taget udgangspunkt i lige præcis dine problematikker. På den måde er det muligt at undgå forværring, og og i de fleste tilfælde helt at komme problemerne til livs. Samtidig kan du forberede dig bedst muligt til din fødsel, samt genoptræning efter fødsel.

DIT FORLØB

Vi starter med en helhedsfokuseret indledende konsultation på 1,5 time, hvor vi har god tid til, i fælleskab, at få en ordenlig forståelse for din situation og sikre, at vi fra starten arbejder i den helt rigtige retning for dig.

Under hele forløbet tilpasser vi løbende øvelser og plan ud fra de oplevelser du har, samt de ændringer du mærker i forhold til dine symptomer. På den måde sikrer vi at forløbet hele tiden er individualiseret til lige præcist dig. så vi hele tiden får rettet ind på den bedste kurs for dig. 

Vores erfaring er, at det tætte samarbejde, med udgangspunkt i dig og dine symptomer, er afgørende for at opnå et godt og holdbart forløb. Dette gælder både evt. smerter under graviditet, bækkenbunds øvelser m.v. – men også tanker om kroppen efter fødsel, som for eksempel genoptræning efter fødsel eller træning efter kejsersnit.

Fysioterapi for gravide gør en forskel for dig nu men også efter fødslen!

I forbindelse med en graviditet er kroppen under konstant forandring, hvilket er en naturlig og vigtig proces. Det at bækkenet skal give sig, er for eksempel ikke ensbetydende med smerter for alle, men for nogle kan smerterne være kraftige og til tider invaliderende. Delte mavemuskler – også kaldet Rectus diastase – er ligeledes noget der skal ske for at give plads til det voksende barn. Nogle oplever dog tidligt i graviditeten en toblerone form ned langs maven, eller fx udfordringer med at holde på vandet, hvor andre helt slipper.

Det er vidt forskelligt hvordan forandringerne påvirker kroppen. Nogle går igennem graviditeten uden at være særligt generet, hvorimod andre oplever mange og store gener. Omhandler symptomerne smerter, er det ikke unormalt at opleve én eller flere af nedenstående smerter under graviditet: 

 • Ondt i ryggen gravid
 • Ondt i hoften gravid
 • Ondt i ribben gravid
 • Ondt i skambenet gravid
 • Ondt i lysken gravid
 • Ondt i halebenet gravid
 • Ondt i maven gravid
 • Ondt i lænden gravid

Arbejdet med de forskellige problematikker under graviditeten er, uanset om der er mange eller få, godt givet ud, da du samtidig vil gøre kroppen klar til fødslen samt efterfødselsforløbet.

De af vores klienter der søger gravid fysioterapi og efterfødsel oplever typisk:

 • Smerter i kroppen – bl.a. nakke, øvre ryg, lænd, bækken (fortil og/eller bagtil), underliv, hofter, hænder / fødder
 • Inkontinens (svært ved at holde på vandet)
 • Bekymringer omkring træning under de forskellige faser af graviditeten og efter fødslen
 • Forvirring omkring evt. forberedelse til efterfødselsforløb

Vores klienter vælger os typisk pga. vores speciale i graviditet og efterfødsel, vores engagement i de individuelle forløb, vores grundighed og erfaring samt nærværet og den helhedsorienterede tilgang.

Vi hjælper med at skabe forandring når effekten i andre behandlingsforløb er udeblevet.
Hjælp hvor andre har givet op!

Når graviditeten kan virke uoverskuelig finder vi sammen en vej igennem!

Graviditeten skulle gerne være en lykkelig periode, men er på mange områder uforudsigelig og kan nogle gange medbringe mere end “bare” en dejlig voksende baby. For at finde ud af hvordan vi kan gøre dit forløb så enkelt og effektivt som muligt, er det vigtigt at vi får styr på følgende:

 • Vi skal finde frem til de bagvedliggende årsager til dine gener.
 • Vi skal, hvis du oplever smerter, finde ud af i hvor stor grad dit nervesystem evt. er på overarbejde, og dermed muligvis skaber en smerteoplevelse som måske er værre end behøver at være.
 • Vi skal tilrettelægge og tilpasse dit forløb til lige præcis dig og din graviditet, samt ud fra dine behov og din hverdag, sådan at du hele tiden har en oplevelse af vi arbejder hen mod det eller de ønsker og mål du har.

Med et personligt tilpasset forløb hos vores fysioterapeut med speciale i gravide er det muligt at undgå forværring, og nogle gange helt at komme problemet til livs. Ved specialiseret gravid fysioterapi bliver der taget udgangspunkt i lige præcis dine problematikker. Samtidig kan du forberede dig bedst muligt til din fødsel, samt genoptræning efter fødsel

Da årsagerne til graviditetsrelaterede problematikker er vidt forskellig fra person til person, er fundamentet for dit behandlingsforløb hos os baseret på en dybdegående undersøgelse på 1,5 time den første gang du kommer ind. Den lange 1. konsultation er med til at sikre at vi sammen får afdækket så mange faktorer som muligt, allerede fra starten af dit forløb, og dermed langt bedre kan:

 • Bevæge os i den rigtige retning lige fra starten
 • Optimere og sikre konstant udvikling i dit forløb
 • Hjælpe dig med at gøre kroppen så klar som muligt til fødslen samt efterfødselsforløbet

Book til hos Mia - Fysioterapeut med speciale i graviditet og efterfødsel

Mia Gad Wesselgreen

Har du spørgsmål til din graviditet, dit kejsersnit eller blot hvordan du bedst kan arbejde med din krop i tiden efter fødslen?

Ring til os og få en snak med Mia på tlf. +45 42 90 18 81

eller send en besked og så ringer Mia dig op!

MOVE2PEAK
FREDERIKSBERG

MULIGHED FOR TILSKUD TIL DIT FORLØB

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Er du medlem af sygeforsikring Danmark kan du få tilskud til dine behandlinger hos os. Du behøver ikke henvisning fra din læge for at kunne få dit tilskud. 

Dit tilskud afhænger af hvilken gruppe du er medlem af. Du kan finde oversigten over de forskellige tilskud fra Danmark her

Vi indberetter dine behandlinger til Danmark efter hver behandling, som derefter udbetaler dit tilskud til dig.

Tilskud fra privat sundhedsforskring

Langt de fleste private sundhedsforsikringer giver tilskud til fysioterapi under graviditet og efterfødsel. 

Du skal dog kontakte dit forsikringsselskab og afklare vilkårene for tilskud. 

I mange tilfælde kræver det en lægehenvisning før forsikringsselskabet vil godkende dit forløb.

PRISER FOR FYSIOTERAPI GRAVID OG EFTERFØDSEL

Enkelt sessionerTidPris
1. konsultation60 min950,- kr.
Normal konsultation60 min950,- kr.
Kort konsultation30 min575,- kr.
Lang konsultation90 min1400,- kr.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »

Send en besked til os med dine spørgsmål og så vender vi tilbage på mail eller telefon!

[contact-form-7 id="4" title="Contact form 1"]