[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Hvis du er på jagt efter bedre spil fra bunkeren eller roughen, er et vigtigt element træning af din skulderstabilitet. Slag fra bunkers og fra roughen, kræver god styring og stabilitet mellem overkroppen og armene. Måden du skal genere kraft og stabilitet fra overkroppen til armene, er gennem skulderbæltet, der består af musklerne på for- og bagside af brystkassen, skulderbladet samt skulderleddet og dets muskler.[/vc_column_text][vc_column_text]

Fokus på skulderen

Den vigtigste faktor for skulderstabilitet er, at du har god styring af dit skulderblad. Skulderbladet er en flad knogle, der hænger frit på brystkassen, og stabilitet af skulderbladet er derfor afhængig god styrke og funktion af de muskler, der sidder fast på det. Ser man på skulderen og armen, er skulderbladet det første led i kæden og det giver derfor også mening at, hvis mangler stabilitet omkring skulderbladet så ryger stabilitet ud i armene også.

Nå kroppen skaber stabilitet i golfsvinget, gør den det både gennem led for led fra jorden op samt fra muskelkorsettet (de stabiliserende muskler omkring maven og ryggen). For stabiliteten af skulderen betyder det tre ting:

  1. Eftersom skulderbladet er første led i armens ledkæde, afhænger armens stabilitet i høj grad af hvor stabilt skulderbladet er.
  2. Skulderens stabilitet er afhængig af god styrke og funktion af de stabiliserende mavemuskler.
  3. Hvis der ikke er god stabilitet benene, vil stabiliteten i skulderen være begrænset.

En god skulderstabilitet kræver også at skulderbladet hele tiden holdes tæt ind til brystkassen, uanset om du står stille eller er i bevægelse.[/vc_column_text][vc_column_text]

Øget grebstyrke giver en bedre boldkontakt!

Din succes med dine slag i bunkeren og roughen afhænger også af din grebstyrke. Så snart køllehovedet rammer underlaget øges belastningen på musklerner i underarmen. Du kender sikkert også fornemmelse af at slå i høj rough, hvor køllehovedet nærmest bliver fuldstændigt bremset, når græsset begynder at slynge sig om hovedet. For at sikre at du kan komme helt igennem og få kontakt med bolden skal grebstyrken være på plads. Jo tættere roughen er, eller jo dybere du skal i bunkeren, jo mere grebstyrke kræver det.[/vc_column_text][vc_column_text]

3 øvelser der vil forbedre din skulderstabilitet og grebstyrke.

“Scapular Shrug” (mål 3×15 rep)

Stå som til en armstrækning med hænderne placeret 45gr. udad. Træk bækkenet maksimalt ind under dig selv og spænd op i maven som om du er ved at få en mavepuster (hold spændingen under hele øvelsen). Før overkroppen op og ned ved kun at bevæge skulderen (albuerne skal være helt strakte hele tiden).

Alt afhængig af din nuværende styrke kan du starte på knæene eller fødderne. Hvis det stadig er svært på knæene kan du lave øvelsen stående med hænderne på kanten af et bord. Fokus på teknik er langt vigtigere end at lave mange dårlige gentagelser.

scapular-shrug1-web-300x199scapular-shrug2-web-300x199

Arbejd op mod 3 sæt af 10 gentagelser med 60 sek. pause[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]“Superman” (mål 3×90 sek hold)

Lig på maven med armene strakt op ved siden af hovedet i et Y og tommelfingrene pegende op mod loftet. Hold albuerne helt strakte under hele øvelsen. Spænd balderne og løft armene og overkroppen let fri fra gulvet. Fokuser på at rette den øverste del af brystkassen så meget op som muligt mens armene forsøger at “overhale” kroppen og komme så højt op mod loftet som muligt.

Arbejd op mod 3 sæt af 90 sek. hold med 45 sek. pause.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]“Aktivt hæng” (mål 5x30sek)

Find en stang du kan hænge i. Tag fat med begge hænder så håndfladerne har samme retning som ansigtet. Løft dig op ved kun at trække skulderne ned mod fødderne (armene skal være helt strakte).

Arbejd op med 5 sæt af 60 sek. med 60 sek pause

God træning![/vc_column_text][vc_column_text]

Vil du gerne optimere dit golfspil?

Vores tilgang til golfspecifik træning er unik og vi arbejder både med amatører og professionelle golfspillere. Vores fokus er at hjælpe dig med at finde de områder som vil gøre den største forskel på din svingfrihed og evnen til at være mere kontinuerlig i dit spil![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=”FORBEDRE DIT GOLFSPIL GENNEM SUPPLERENDE FYSISK TRÆNING – BOOK TID HER!” style=”classic” shape=”square” align=”left” link=”url:%23||” el_class=”book-nu-knap”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1459594326743{margin-top: -23px !important;padding-right: 30px !important;}” el_class=”article-sidebar”][vc_single_image image=”25″][vc_column_text el_class=”nomargin”]

Af Casper Haastrup

  • Specialiseret Fysioterapeut
  • Løbestilscoach
  • Sports- og performance træner
  • Personlig træner
  • Sundhedscoach
  • Emotionel coach

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_staff_carousel items=”3″ animation_speed=”150″ timeout_duration=”5000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »