[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Hvis du er på jagt efter større fart på dit køllehoved, mere længde, mere stabilt spil, slippe af med dit slice, få et mere afslappet greb, og meget mere der gør godt for dit golfspil, så er dit ”release” et af de steder hvor du kan hente rigtigt meget.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Definition af ”release” – ”Release” omhandler hændernes bevægelse i golfsvinget. ”Release” er det tidspunkt i nedsvinget, hvor golfspilleren strækker sine håndled.

Dette indlæg handler dog ikke det golftekniske, men derimod hvilke fysiske ting du kan gøre for at få nemmere ved at udføre et optimalt ”release”. Hvis du hverken har fleksibilitet eller styrke i dine underarme vil du have svært ved at lave et korrekt ”release”.[/vc_column_text][vc_column_text]

Det bør du fokusere på for at få et bedre ”release”!

Stræk af underamens fleksorgruppe!

For det første er det vigtigt at kunne lave et ordentligt ”knæk” bagover i håndledene. Eftersom et ”release” handler om at strække håndledene er forudsætningen for et godt ”release”, at håndleddet kommer fra et ”knæk”. For at kunne ”knække” ordentligt bagover, skal musklerne i underarmen fleksorgruppe være fleksible.

Stræk den ene arm frem foran kroppen med håndfladen opad. Lås albuen og bøj hånden ned mod gulvet. Tag fat omkring fingrene med den modsatte hånd og træk yderligere ned mod gulvet så du mærker et stræk af musklerne i underarmen.

Hold strækket 3 x 30-45 sek.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/3SagycmCE2E”][vc_column_text]

Rotationsmobilisering af underarmene i  udad- og indadrotation

Det næste punkt er rotationsevnen i underarmen. Din underarm består af 2 knogler. Når du roterer din underarm, er det den knogle, der sidder på tommelfingersiden, der drejer rundt om knoglen på lillefingersiden. Din rotationsevne i underarmene er afhængig af hvor frit knoglen i ”tommelfingersiden” kan rotere (som oftest begrænset i det øverste led mellem de to knogler).

Rotationsmobilisering af underarmene i udadrotation

udadrot-mob-underarm-1-300x294udadrot-mob-underarm-2-300x281

Stå med armene foran kroppen, albuerne bøjede og håndfladerne ind mod ansigtet. Knyt fingrene og drej hænderen mere udad. Spænd alt hvad du kan overalt i armene og begynd at strække albuerne mens du holder spændingen og forsøger at dreje dine underarme mere udad (du vil sikkert høre at det klikker en smule i albuerne, hvilket blot er et tegn på at du løsner leddet og derfor er ganske ufarligt). Før armene afslappet tilbage til udgangsstilling og gentag.

Lav 20-30 gentagelser.

Rotationsmobilisering af underarmene i indadrotation

indadrot-mob-underarm-1-300x300indadrot-mob-underarm-2-300x270

indadrot-mob-underarm-3-300x200

Stå med let foroverbøjet krop. Hold armene foran kroppen, albuerne bøjede og underarmene drejede så håndfladerne vender væk fra ansigtet. Knyt fingrene og drej underarmene mere rundt. Spænd alt hvad du kan overalt i armene og før albuerne ud til siden men du drejer underarmene yderligere. Begynd at strække armene ud til siden mens du holder spændingen og forsøger at dreje dine underarme mere rundt (du vil sikkert høre at det klikker en smule i albuerne, hvilket blot er et tegn på at du løsner leddet og derfor er ganske ufarligt). Før armene afslappet tilbage til udgangsstilling og gentag.

Lav 20-30 gentagelser.[/vc_column_text][vc_column_text]

Rotationsstyrke af underarmen

Når først du har din bevægelighed på plads, kan du begynde at fokusere på at styrke de muskler i underarmen som du skal bruge for at lave et godt release.

rotation-styrke-1-291x300rotation-styrke-2-256x300

Hold yderligt på en håndvægt, hvor der kun er vægt på den ene side. Hold armen frem foran kroppen med albuen næsten strakt. Hold den øverste del af armen stabil og roter håndvægten fra side til side med underarmen.

Lav 3 sæt af 10-15 rotationer.

Stræk af håndleddet

Hold yderligt på en håndvægt, hvor der kun er vægt på den ene side. Tag armen op ved siden af hovedet med albuen bøjet. Vip håndvægten op mod loftet ved udelukkende at vippe i håndleddet (hvis du er nødt til at strække albuen for at føre vægten opad, er vægten for tung).

Lav 3 sæt af 10-15 vip.

God træningslyst![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Vil du gerne optimere dit golfspil?

Vores tilgang til golfspecifik træning er unik og vi arbejder både med amatører og professionelle golfspillere. Vores fokus er at hjælpe dig med at finde de områder som vil gøre den største forskel på din sving frihed og evnen til at være mere kontinuerlig i dit spil![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_btn title=”FORBEDRE DIT GOLFSPIL GENNEM SUPPLERENDE FYSISK TRÆNING – BOOK TID HER!” style=”classic” shape=”square” align=”left” link=”url:%23||” el_class=”book-nu-knap”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1459594326743{margin-top: -23px !important;padding-right: 30px !important;}” el_class=”article-sidebar”][vc_single_image image=”25″][vc_column_text el_class=”nomargin”]

Af Casper Haastrup

  • Specialiseret Fysioterapeut
  • Løbestilscoach
  • Sports- og performance træner
  • Personlig træner
  • Sundhedscoach
  • Emotionel coach

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_staff_carousel items=”3″ animation_speed=”150″ timeout_duration=”5000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »