Nethe kom til Emil d. 10. Oktober, ca. to en halv måned efter hun havde forsøgt sig med sit første Ultraløb på 60 km. 12 km før mål var hendes højre knæ begyndt at drille så meget, at hun måtte humpe i mål og generne havde været der stort set siden.

Her er Nethes historie!

”I forbindelse med et ultraløb låste mit højre knæ sig med en følelse af knogler, der skurrede mod hinanden og tilhørende smertefulde jag, for hver bøjning af knæet. 

Efter to måneders hvileperiode og flere besøg hos anden fysioterapi, blev mit knæ ved med at låse. Der var ingen smerter ved gang eller ved start af løbet, men der skete det samme hver eneste gang: Efter omkring 2 km løb måtte jeg stoppe pga. smerter i knæet. 

Jeg læste om Move2Peak på nettet, og fik her indtrykket af, at de ikke var “gammel-skole- fysioterapeuter”, der blot benyttede sig af massage og udstrækningsøvelser, men derimod havde en holistisk tilgang til kroppen, skader og behandlingen af disse.

Jeg fik en tid hos Emil, som brugte 90 min. på at måle og gennemgå hver enkelt lille muskelfunktion i min krop og samspillet mellem disse, efterfulgt af en introduktion til hjemmeøvelser, der skulle re-aktivere de muskelgrupper, der ikke fungerede optimalt. Under hele forløbet følte jeg mig meget tryg, med tillid til hans kompetencer og jeg gik all-in på det hjemmetrænings-regime han havde ordineret.

Ugen efter 1. konsultation løb jeg en tur på 5 km uden smerter! Nu, efter 2 behandlinger hos Emil, løber jeg igen 4 gange om ugen og har allerede tilmeldt mig næste ultraløb.

Det er ganske forfærdeligt være afskåret fra sin træning og jeg vil klart anbefale Move2Peak og Emil hvis skaden skulle ske!”

Nethes gener set fra Emils (Move2Peak) side!

Undersøgelsen af Nethe gik fra knæ til bækken og sluttede omkring foden. Der var nogle ændrede mekaniske elementer omkring underbenet som viste sig at være udløst fra en ubalance omkring det ene bækkenled og nedsat bevægelighed omkring den ene mellemfod.

I takt med at bevægeligheden i leddene “normaliserede” sig (sammenlignet med modsatte side), begyndte Nethe, bedre at kunne aktivere musklerne omkring bækkenet. efter 1. konsultation, blev Nethe sendt hjem med øvelser til at bygge noget koordinering og styrke ind omkring foden samt en mobilisering til hendes venstre bækkenled.

Jeg så Nethe to gange på fire dage da hun skulle holde efterårsferie den efterfølgende uge. Jeg satte hende til at løbe en tur efter første behandling for at se hvordan kroppen reagerede på øvelserne. Nethe var selv meget overrasket over, at have nået de fem kilometer uden nogen form for smerteprovokation. Vi byggede videre på behandlingen udfra samme undersøgelse og fund for det muskulære sammenspil fra foden over bækkenet.

Da Nethe vendte hjem fra ferie var hun godt tilfreds da hun nu allerede igen kunne løbe 4 x 5km om ugen som hun plejede inden hun gik i gang med den målrettede optræning mod hendes ultraløb.

Emil Rasmussen

Læs flere historier fra Emils klienter her!

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »