Peter havde i mange år døjet med lændesmerter og måtte jævnligt forbi kiropraktorene for at få løsnet op. Peters mål var at at genopbygge tiltro til sin krop samt ikke længere opleve forfald og ryggener, men derimod have bevægefrihed, så han igen kunne være fysisk aktiv og lege frit med sine børn!

Her er Peters historie

“Mit forløb startede hos Michael Schjerling i foråret 2017. Jeg havde gennem mange år haft lændesmerter og gik til kiropraktor jævnligt. Jeg var godt klar over at det ikke duede i længden, og at jeg måtte gøre noget. Jeg havde gennem årene været hos flere fysioterapeuter under sygesikringen, men det var aldrig lykkedes at få smerterne til at gå væk. Jeg havde prøvet mange forskellige rygøvelser, svømning mv., men lige meget hjalp det.

Jeg indså, at det  var nødvendigt med grundig dialog og målrettet træningsplan med tilpasset progression. Sådan en plan er desværre svær at hive ud af det sædvanlige “system”.  I starten var jeg lidt pessimistisk om det kunne lykkedes, men sammen med Michael udviklede vi en god plan og jeg gik i gang med 1 times træning 4 gange ugentligt. Programmet var delvis styrketræning og delvis smidighedstræning. Michael målte fremgang fra gang til gang, så man kunne se at det gik fremad. Her 5 måneder senere må jeg sige, at Michaels rådgivning var præcis, hvad jeg havde brug for. Jeg har lagt de værste lændesmerter bag mig og ser nu meget mere positivt på fremtiden. 

Det er ikke det samme som at processen stopper, for det er livsopgave at holde kroppen i god form, men jeg er taknemmelig for at man kunne få skovlen under problemet. Jeg kan varmt anbefale Move2peak.”

Peter Fausbøl

Peters forløb set fra Michaels synsvinkel

Efter en grundig samtale med Peter satte vi mål op som var følgende:
  • Nedbringe eller helt fjerne bekymringer omkring ryggen.
  • Få tillid til at han kan være fysisk aktiv og lege med sine børn, bukke forover og sidde ned uden at ryggen bliver smertefuld og låser.
  • Manual til kriser.

Den første samtale med Peter gjorde det klart for mig at jeg sad overfor et skønt menneske, som blot sad midt i orkanens øje og havde svært ved at overskue sin situation, og svært ved at tro på at det kunne blive bedre. Det ved jeg heldigvis at det kan efter at have set tonsvis af lignende historier. Han led af konstante spændinger i lænden og forværring af smerte op ad dagen. Ca. 2 gange om året fik han lændehold.

Jeg blev hurtig klar over at Peter som mange andre lænderygpatienter havde udviklet en slags fear avoidance hvor han var meget bange for at komme til at lave bevægelser, der kunne komme til at gøre ondt eller forværrer situationen. Netop denne dybtliggende frygt, som ofte smitter af på selvtillid og folks sociale liv for mange med lænderygsmerter var det vigtigt at jeg hjalp Peter igennem med.

Vi startede med at få hydreret Peters krop. Han drak kun 2-3 kopper vand om dagen og en lille sjat kaffe og te, så altså klart dehydreret. Vores erfaring på M2P er at blot det at få drukket nok vand i mange tilfælde kan være nok til at afhjælpe netop rygbroblemer.

Peters forløb startede med ca. 2 mdrs. træning hvor han ikke selv mærkede fremgang (eller ikke turde være positiv). Jeg kunne dog måle fra gang til gang at han blev mere mobil og stærk og jeg kunne se i hans øjne at der skete noget.
Derefter tog det fart og Peter har med en super træningsindsats genvundet en stor portion tillid til at han er mester i sit eget liv. Han har oplevet at han er langt mindre bange og har langt mere tillid til ryggen. Han har også oplevet et tilbagefald (det oplever stort set alle) og han oplevede at via metoderne kom han hurtigt tilbage til fremgang igen. Netop dette tilbagefald er noget jeg forbereder alle mine klienter på, så de ikke bliver unødvendig bange når det sker.

Det at Peter skriver at processen fortsætter er jeg glad for at høre, for det betyder at han har lært at han er nødt til at tænke på sin fysik resten af livet. Det er noget af det jeg gør meget ud af at undervise mine klienter i. Bevægelse er super vigtigt og kan sammenlignes med et næringsstof på linje med vitaminerne. Du kan holde lange pauser med at få god kost, men det får konsekvenser. Optimal sundhed kræver fysisk aktivitet og bevægelse. 

Peters rygsmerter handlede om en generel ubalance i hans system kan man kalde det og gennem de 5 mdr. har han rykket ikke kun i forhold til sin ryg, men på flere områder af livet.
Stærkt gået Peter og god vind fortsat.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »