Helhedsorienteret løberknæ behandling, der hjælper dig med at få styr på årsagen bag dit løberknæ / runners knee!

Er du blevet ramt af et løberknæ / runners knee, der holder dig tilbage, og samtidigt føler at det er svært at finde en holdbar genoptræning af løberknæ?

Et løberknæ / runners knee behøver ikke være svært at få styr på! Det der holder dig fra f.eks. at kunne løbe, cykle, spille bold eller være engageret i dine foretrukne fritidsaktiviteter mm., er IKKE dit løberknæ men ÅRSAGEN bag. Selve diagnosen “Løberknæ” siger nemlig kun noget om hvor din overbelastning sidder MEN IKKE noget om hvorfor den er opstået

Den sikreste og mest holdbare vej ud af dine løberknæ symptomer, er gennem et individuelt tilpasset og helhedsorienteret løberknæ behandlingsforløb, målrettet mod de årsager, der ligger bag DINE knæsmerter. Grundelementerne alle vores forløb med klienter med løberknæ er:

DIT FORLØB

Vi starter med en helhedsfokuseret indledende konsultation på 1,5 time, hvor vi har god tid til, i fælleskab, at få en ordenlig forståelse for dine knæsmerter og sikre, at vi fra starten arbejder i den helt rigtige retning for dig.

Undervejs i hele forløbet tilpasser vi sammen, efter det du oplever og mærker af ændring i dine løberknæ symptomer, så vi hele tiden får rettet ind på den bedste kurs for dig. 

Det er vores erfaring, at vi gennem et tæt samarbejde, hvor vi, ud fra din fortælling om din unikke situation og dine specifikke knæsmerter, og udnyttelsen af vores viden og års erfaring, kan opnå en hurtig og holdbar løberknæ / runners knee behandling UDEN at du behøver at holder pause fra diverse aktiviteter.

Med vores individuelle løberknæ behandling kommer du hurtigt ud af dine knæsmerter og UDEN at skulle begrænse dine daglige aktiviteter!

Det vigtigste at forstå, når det kommer til din løberknæ genoptræning er at dit knæ lige pt. skal håndtere en masse ekstra belastning som dit “smertesystem” ikke bryder sig om. Graden af dine symptomer i knæet, kan variere fra en måske lidt småirriterende uro til voldsomme og bidende smerter i knæet, der måske er så udtalt at du bliver begrænset i dine daglige gøremål.

Når vi hjælper dig ud at dine smerter i knæet sker det fordi vi hjælper dig med at få styr på de elementer, som er medvirkende til at dit knæ bliver overbelastet. Det er sjældent knæet der hovedproblemet. Et løberknæ / runners knee er slutresultatet af diverse ubalancer (som regel i lænden, hoften og foden) som i sidste ende skaber en overbelastning på strukturer på ydersiden af dit knæ. Man kan lidt sige at knæet skal tage “skraldet” for det der ikke fungere ordentligt andre steder i kroppen. 

Vores klienter vælger os typisk pga. vores engagement i de individuelle forløb, vores grundighed og mangeårig erfaring med knæproblematikker samt nærværet og den helhedsorienterede tilgang. Vi hjælper med at skabe forandring når effekten i andre behandlingsforløb er udeblevet.

Når din "krop" siger fra med smerter og vejen ud af dine løberknæ symptomer!

Årsagerne til knæsmerter som løberknæ / runners knee skyldes, på et mekanisk niveau, næsten altid et uhensigtsmæssigt vrid mellem lårbensknoglen og underbenet (hvor du enten konstant er trukket ud i vridet eller hvor vridet opstår så snart du støtter på benet) samt manglende evne til at stabilisere benet og hoften. Så snart der kommer balance i den måde dit knæ bliver belastet på vil strukturerne på ydersiden af knæet ikke længere skulle håndtere ekstra belastning. Det medfører at elementer som f.eks. inflammation/betændelse eller øgede muskelspændinger, der ofte er stor medvirkende del af dine smerter, aftager helt af sig selv.

Smerte er bestemt ikke en rar oplevelse MEN den er der faktisk for at hjælpe dig! Formålet med smerte er, at gøre dig opmærksom på et område som kroppen lige nu syntes bliver belastet uhensigtsmæssigt. Smerte er en kompleks størrelse hvis men graver dybere ned i de mekanismer, der er med til at skabe en oplevelse af smerter MEN… det er heldigvis forholdsvist let at arbejde med. Når vi tester og hjælper dig med behandling af dit løberknæ / runners knee, er det hele tiden med fokus på at finde de elementer som dæmper eller helt fjerner din oplevelse af knæsmerter.   

Der er nogle vigtige elementer, der skal styr på for at du sikrer dig en enkel og holdbar løberknæ genoptræning:

  • Vi skal finde ud af om knoglerne der danner knæet bevæger sig optimalt i forhold til hinanden OG om alle dine muskler (fod, knæ, hofte, lænd) hjælper korrekt med hver gang du skal bruger benet.
  • Vi skal finde ud af i hvor stor grad dit nervesystem evt. “overreagerer” og skaber en smerteoplevelse, som måske er værre end den burde eller ikke bør være der.
  • Vi skal tilrettelægge og tilpasse din løberknæ behandling ud fra dine behov, din hverdag og den måde du oplever dine symptomer forandre sig på, så du hele tiden komme ind på rette kurs og gradvist oplever at du genvinder din frihed.

Fordi årsagen til dine løberknæ smerter kan være så mange, er fundamentet for dit behandlingsforløb hos os baseret på en dybdegående undersøgelse på 1½ time, første gang du kommer ind. Den lange 1. konsultation er med til at sikre at vi sammen får afdækket så mange faktorer som muligt allerede fra starten i dit forløb og derved langt bedre kan:

  • få dig i den rigtige retning lige fra starten af
  • optimere og sikre konstant udvikling i dit forløb
  • hjælpe dig med at skabe et fundament hvor dine gener IKKE vender tilbage 3-6 mdr. efter

Lad os hjælpe dig med en helhedsorienteret tilgang til din løberknæ genoptræning!

Nøglen i alle vores behandlingsforløb er en helhedsorienteret og skræddersyet tilgang samt samarbejdet med dig. Vores opgave er hele tiden at finjustere din genoptræning af dit løberknæ ud fra din oplevelse og det du har brug for SAMTIDIGT med at du kan holde dig så aktiv som muligt. 

MOVE2PEAK
FREDERIKSBERG

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »

Send en besked til os med dine spørgsmål og så vender vi tilbage på mail eller telefon!

[contact-form-7 id="4" title="Contact form 1"]