Helhedsorienteret bækkenløsning fysioterapi, der hjælper dig tilbage mod en hverdag uden smerter i bækkenet

Har du fået konstateret bækkenløsning - eller oplever du at have ondt i bækkenet - og er i tvivl om hvordan du skal forholde dig?

Bækkenløsning kan opleves på mange forskellige måder, og hænger oftest sammen med graviditet. Nogle oplever smerter i bækkenet meget specifikt, andre oplever dem mere diffust og nogle gange udstrålende til fx balle og lår. Uanset hvordan du oplever det at have bækkenløsning, så kan det have stor indvirkning på din hverdag. Måske afholder det dig fra at deltage i dine normale aktiviteter, lege og tumle med dine børn eller at kunne udføre dit arbejde. 

Der kan være mange forskellige bagvedliggende årsager til at du oplever bækkenløsning – også selvom symptomerne kan være næsten identiske med andres – og det kan være svært selv at gennemskue hvad disse kan være, samt hvilke muligheder der er for lindring. Med et personligt tilpasset forløb hos vores fysioterapeut med speciale i bækkensmerter under graviditet og efter fødsel bliver der taget udgangspunkt i lige præcis din problematik og der ved den bækkenløsning behandling der er relevant for dig.

DIT FORLØB

Vi starter med en helhedsfokuseret indledende konsultation på 1,5 time, hvor vi har god tid til, i fælleskab, at få en ordenlig forståelse for din situation og sikre, at vi fra starten arbejder i den helt rigtige retning for dig.

Under hele forløbet tilpasser vi løbende øvelser og plan ud fra de oplevelser du har, samt de ændringer du mærker i forhold til dine bækkenløsning symptomer. På den måde sikrer vi at forløbet hele tiden er individualiseret til lige præcist dig. 

Vores erfaring er, at det tætte samarbejde, med udgangspunkt i dig og dine bækkensmerter, er afgørende for at opnå en effektiv og holdbar behandling.

Hvad er bækkenløsning?

En graviditet er for de fleste en periode med forventningens spænding og glæde. Men for nogle kan det at have ondt i bækkenet være til stor gene i hverdagen, og for nogle bliver smerterne decideret invaliderende. Det er dog vigtigt at skelne mellem normale smerter i bækkenet og så bækkenløsning. Bækkensmerter dækker over smerter som kan komme fra hele bækkenet – hvor imod der ved bækkenløsning primært opleves smerter i skambenet (symfysen) samt de to bækkenled bagtil (SI leddene). 

Ordet “bækkenløsning” er egentlig en lidt misvisende betegnelse. Under en graviditet skal bækkenet kunne give sig, da der ellers ikke vil være plads til barnet, særligt ved fødslen. Men det at bækkenet giver sig er ikke ensbetydende med smerter for alle. Smerter er komplekse, og nogle af de faktorer vi tidligere mente var årsag til bækkenløsning, definerer vi i dag mere som mulige faktorer eller måske kan vi helt afvise dem. 

Ud over spørgsmålet om hvad bækkenløsning er, så står du måske også med et eller flere af nedenstående spørgsmål:

 • Hvordan føles bækkenløsning
 • Kan jeg få øvelser til bækkenløsning / øvelser mod bækkenløsning
 • Kan jeg undgå bækkenløsning
 • Hvor tidligt kan man opleve bækkenløsning
 • Hvad nu hvis jeg oplever tidlig bækkenløsning
 • Hvorfor får man bækkenløsning
 • Kan jeg få kronisk bækkenløsning

Alle disse spørgsmål med flere er der god tid til at komme rundt om og få svar på i forbindelse med konsultationen. Derudover kommer vi også rundt om de evt. tilstødende problematikker til bækkenløsning du måtte have.

De af vores klienter der søger bækkenløsning behandling oplever typisk:

De af vores klienter der søger hjælp i forbindelse med bækkenløsning oplever typisk:

 • Smerter i bækken (primært skambenet fortil og de to bækkenled bagtil)
 • Smerter eller andre gener i områderne omkring bækkenet som
 • Smerter eller spændinger i lænden
 • Smerter i lysken eller inderlår
  Gener i den ene eller begge baller
 • Ubehag i låret – ofte på bagsiden og ydersiden
 • Smerter i eller omkring halebenet
 • Smerter i underlivet / bækkenbunden
 • Generelle muskelspændinger – behøver ikke kun være i bækkenområdet

Vores klienter vælger typisk Mia pga. hendes speciale i graviditet og efterfødsel, hendes engagement i de individuelle forløb, grundigheden og erfaringen samt nærværet og den helhedsorienterede tilgang.

Smerter og bekymringer omkring bækkenløsning behøver ikke fylde alt - det er muligt at finde en anden vej igennem!

Når smerterne fylder for meget i hverdagen bliver det ikke bare en fysisk påvirkning, men også en psykisk. Uanset om du er gravid, har født eller om der er en anden årsag til dine gener, så er det muligt at finde en vej igennem der passer dig. For at finde ud af hvordan vi kan gøre dit forløb så enkelt og effektivt som muligt, er det vigtigt at vi får styr på følgende:

 • Vi skal finde frem til de bagvedliggende årsager til dine gener
 • Vi skal, hvis du oplever smerter i eller omkring bækkenet, finde ud af i hvor stor grad dit nervesystem evt. er på overarbejde, og dermed muligvis skaber en smerteoplevelse som måske er værre end den behøver at være
 • Vi skal tilrettelægge og tilpasse dit forløb til lige præcis dig, samt ud fra dine behov og din hverdag, sådan at du hele tiden har en oplevelse af vi arbejder hen mod det eller de ønsker og mål du har

Med et personligt tilpasset forløb hos vores fysioterapeut med speciale i bækkenrelaterede problematikker samt graviditet og efterfødsel får du et personligt forløb som er med til at hjælpe dig og din krop tilbage til en hverdag uden gener og ubehag. Der bliver taget udgangspunkt i lige præcis dine problematikker. Samtidig kan du – hvis du er gravid – forberede dig bedst muligt til din fødsel, samt genoptræning efter fødsel. 

Da årsagerne til bækkenløsning er vidt forskellig fra person til person, er fundamentet for dit behandlingsforløb hos os baseret på en dybdegående undersøgelse på 1,5 time den første gang du kommer ind. Den lange 1. konsultation er med til at sikre at vi sammen får afdækket så mange faktorer som muligt, allerede fra starten af dit forløb, og dermed langt bedre kan:

 • Bevæge os i den rigtige retning lige fra starten
  Optimere og sikre konstant udvikling i dit forløb
 • Hvis du er gravid; hjælpe dig med at gøre kroppen så klar som muligt til fødslen samt efterfødselsforløbet

BOOK TID TIL SPECIALISERET BÆKKENLØSNING FYSIOTERAPI

Mia Gad Wesselgreen

MOVE2PEAK
FREDERIKSBERG

MULIGHED FOR TILSKUD TIL DIT FORLØB

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Er du medlem af sygeforsikring Danmark kan du få tilskud til dine behandlinger hos os. Du behøver ikke henvisning fra din læge for at kunne få dit tilskud. 

Dit tilskud afhænger af hvilken gruppe du er medlem af. Du kan finde oversigten over de forskellige tilskud fra Danmark her

Vi indberetter dine behandlinger til Danmark efter hver behandling, som derefter udbetaler dit tilskud til dig.

Tilskud fra privat sundhedsforskring

Langt de fleste private sundhedsforsikringer giver tilskud til fysioterapi under graviditet og efterfødsel. 

Du skal dog kontakte dit forsikringsselskab og afklare vilkårene for tilskud. 

I mange tilfælde kræver det en lægehenvisning før forsikringsselskabet vil godkende dit forløb.

PRISER FOR FYSIOTERAPI GRAVID OG EFTERFØDSEL

Enkelt sessioner Tid Pris
1. konsultation 60 min 950,- kr.
Normal konsultation 60 min 950,- kr.
Kort konsultation 30 min 575,- kr.
Lang konsultation 90 min 1400,- kr.

Relaterede artikler

Vejen tilbage efter din meniskskade

Er du en af de uheldige, der er blevet ramt af en beskadiget menisk? Vejen tilbage kan for mange virke lettere uoverskuelig bl.a. med spørgsmål om hvordan du opnår den bedste meniskskade genoptræning eller hvorvidt du skal vælge en meniskskade operation eller ej!

Læs mere »

Send en besked til os med dine spørgsmål og så vender vi tilbage på mail eller telefon!

[contact-form-7 id="4" title="Contact form 1"]